|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.01.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
evo mozda malo cudna tema, ali me zanima koje greske radite dok svirate,
tj sta mislite da treba da ispravite u svom sviranju? jedna od mojih gresaka je nepravilno razvlacenje meha, i nepravilan prstomet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
saki ! Iako nesviram aktivno 24god.samo servisiram,mogu da si dozvolim da ti dam moj odgovor.Neznam koliko dugo svirash, i koliko dugo ti se provlace ove tvoje greshke koje navodish,ali je dobro shto si sam svestan da pravish te greshke i gledaj da te osnovne greshke shto brze odklonish.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.01.2009
Downloads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
pa sviram amterski, tj nikad nisam svirao profesionalno u nekom bendu,
a sviram dosta dugo, ustvari harmonika mi bliska jos od moje 3godine kad su mi roditelji kupili jednu malu zelenu od 16 basova, onda je usledila weltmeister od 32 basa i onda dve harmonike hohner lucia 96b i melodija od 80b, sad imam ti melodiju i malu weltmeistericu. isao sam 4god nize muzicke skole i na kraju odustao jer klasika mi nije bliska, najvise volim svirati starije pesme od haris dzinovic, halid beslic-muslimovic malo i sevdalinke, a sto se tice sviranja, meh mi i nije toliki problem kao sto je prstomet, jer ponekad ubacim neki prst tamo gde i nije trebao da ide, znam onaj standardni prstomet kako idu skale dal u duru ili molu sve ih znam, ali me zeza prstomet u pesmama jer je to malo drugacije, moram si naci neke vezbe takvog prstometa. valjda ce se jos neko javiti pa izloziti teoriju o svom sviranju jer dobro je cuti za ostale greske jer mozda ih i sam takve pravim a da to neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.11.2008
Mjesto: HR,Vinkovci,Lipovac
Downloads: 194
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: klavijatura KORG 3x
![]() |
![]()
prijatelju prstomet je isti i u Loznici i u Zagrebu a bogami i u japanu.Stvar je u tehnici. Kad vjezbas probaj vjezbat u tempu prvo polako pa povecavaj brzinu a pazi i vodi računa da svi tonovi budu cisto odsvirani da imaju DEFINICIJU.Skale su ti osnova za dalje bbez toga nema napretka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
pa moram se malo nadovezat, prstored je isti kod svih to stoji, samo nasa je muzika balkanska specificna, ima trilera, ponovljenih nota, zato je kod nas prstored malo drugaciji. A moja mana kod sviranja je recimo, da ne mogu u isto vrijeme dok sviram harmoniku i pjevati
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Koje greske?Najveca, kad vidim neka jaka riba izgubim se i ne znam koja strofa je u toku ,prva il poslednja,pomos "sta da radim kad ne mogu..."
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Belaj boy
|
![]()
Mnogo zevam u sise i dupeta po sali a i unervozim se ako lova slabo ide a jos ako sam gladan onda mi nista ne valja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 26.02.2009
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 58
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Harmonika i Korg PA 50
![]() |
![]()
eh te žene............meni su problem samo žene nemam dru gih grešaka na svirkama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Belaj boy
|
![]()
Malo smo skrenuli sa teme sa ovim zezanjem a ako je pitanje bilo ozbiljno,mogu da kazem da je svirka o.k.neka 3-4 sata maximum,posle toga su sve greske moguce.Ima dana kad me ne sluzi ruka a ima dana kad me ne sluzi mozak.Jednostavno mi ne ide i ne mogu da se setim forspila pesme koju sviram 30 godina 10 puta mesecno a nekad sam sebe odusevim jer se setim pesme koju sam odsvirao poslednji put pre 15-20 godina.A na sve te stvari pored licnog muzickog kvaliteta(poznavanja i uvezbanosti),uticu i one banalne stvari kao:da li sam gladan,imam li neke privatne probleme i sl.Kad je situacija cool onda je i svirka dobra,a ako je neka stresna varijanta to se odmah odrazi i na kvalitet svirke.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|