|
|
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.09.2006
Downloads: 240
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Ne znači toliko klavircima koliko pevačima i pevačicama koji rade sa klavircima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Mislim da kada si pocetnik i nov u muzici i dok ucis da sviras dugme za transpoziciju treba zaboraviti da postoji, a kada tako naucis da sviras kasnije ti nece ni trebati, i mislim (mada to nije tema) da je aranzer za pocetnike jako losa stvar jer daje privid da znas da sviras, mislim da treba nauciti prvo u levoj ruci svirati bas i ritm a kasnije kako ko voli, koji stil i treca stvar koja takodje nije tema a koja sprecava ljude da u svirci t.j. Ucenju sviranja budu jos bolji je natpis akorda na displeju (kada ti pise sta sviras) mislim da dok do tancina ne savladas, gledajuci u dirke koji akord sviras, taj natpis treba zaboraviti jer mislim da kasnije ogranicava. Nadam se da mi niko nece zameriti sto sam izneo svoje misljenje o ove druge dve stvari koje nisu tema, a nije lose mesto i prilika da ih spomenem i da ce koristiti nekom ko je na pocetku ili ko zeli da poboljsa ili unapredi svoju svirku t.j. Znanje.
Pozdrav svima. Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.06.2012
Downloads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
ima dosta muzičara koji koriste transposer, ali tako nikad ne nauče svirati.Ja osobno ne koristim transposre jer to bi bilo varanje samog sebe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Žarko Brlja
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Mjesto: Titel
Godina: 64
Downloads: 135
Uploads: 60
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Gitara, aranzer modul
Interesi: Kao sav normalan svet
![]() |
![]()
Ponekad bih pozeleo da mogu da ga koristim ali bi to kod
mene bila komplikacija.Sviram istovremeno gitaru i aranzer (pomocu midi bas pedale).Na gitari nema transpozera pa bi bila cela zbrka da na gitari sviram G# a na midi bas pedali G sa tanspozicijom +1.
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Isti slucaj i kod mene vec sam pisao jednom,jer sviram harmoniku takodje sa modulom jedino kad nebih razvlacio harmoniku i kad bih se culi samo instrumenti iz ketrona onda moze,samo kad sviram hocu da mi se cuje i prava harmonika pa zato i neide..Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.08.2009
Downloads: 1509
Uploads: 12
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 17 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
Trudim se da to izbjegavam, ali koristim pretežno kad radim svirku sa novim pjevačem, pa mu umjesto Hmola treba svirati iz B i slično. Uostalom klavijaturama je i data ta opcija da bi se koristila. Čestitam svim onim muzičarima koji ne koriste tu opciju i skidam im kapu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.03.2011
Mjesto: Njemacka
Godina: 45
Downloads: 466
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 4
Interesi: Klavijature,Sport,Zabava
![]() |
![]()
Ja sviram Gusle i nikad ne koristim transpose neznam sta ce vam to....,,,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.07.2009
Mjesto: C:Program files
Downloads: 671
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg Pa500
Interesi: Muzika...
![]() |
![]()
Glupo je sto nakon ovoliko vremena otvaram opet temu ali moram da napisem, ispreskakao sam neke stvari dok sam takoreci ucio, a nisam smeo da ih preskocim, imao sam znaci profesora uz kojeg sam naucio skale, prstored to mi nije problem, naucio uz njega par kola i podosta pesama (on mi sve pokaze i desnu ruku i harmoniju) i posle nekog vremena od casa do casa sam uspevao sam da skinem po pesmu i tako sam posle i odustao od tih casova, skinuo dosta pesama ali koristim taj transpoze iako nemam dobro misljenje o njemu, znaci vec sam usao u fazon sa desnom rukom i mogu da se snadjem u nekim laksim forspilima, ali leva ruka muci me mnogo...znam ja lupam ako je Dm pa ako ide npr. C znam ja da ce u Am biti G ali hocu da kazem da ne mogu tako u glavi odjednom celu pesmu da transponujem, a pogotovo sto sam vec skinuo zavidan broj pesama ali nedovoljan pa treba i nove da skidam svakodnevno i nikako mi se ne vraca da svaku ovu koju sam naucio vezbam sad posebno iz aj da kazem 2 intonacije muske i zenske. Kao sto vidite nemam ni neko posebno pitanje ali ovo mi je problem i morao sam napisem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 05.03.2013
Mjesto: Kruševac
Downloads: 26
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA50
Interesi: Programiranje
![]() |
![]()
Ja nisam koristio transpose zato sto sam svirao bas-kontru i nije mi
predstavljala problem ni jedna intonacija. Možda malo vožnja basa ali ok. Kad sviraš sa dugmetarcima moraš sve da znaš. Sada sviram aranžer i često koristim transpose zbog zahtevnijeg posla jer ne želim da kvarim tehniku desne ruke, osim kad levom sviram bas. Pozdrav. Postovano sa mobilnog uređaja Promijenjeno od djboko (18.04.2013 u 01:29 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
koristite, transpozer |
|
|