|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kabliranje Šeme, modeli, sistemi spajanja |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Pozz svima, treba mi pomoc, imam pa800 i ne znam kako da povezem klavijaturu i računar, da mogu da snimam nešto u računar preko programa nekog,da li bi mi neko mogao objasniti kakav kabl mi treba,jel ima kupiti ili se pravi taj kabl, i koji program koristite,da li bi mi neko učinio uslugu pa mi uslikao da vidim kako kabl izgleda?
Pozdrav,nadam se odgovoru ![]() Ne znam gde da svrstam temu,pa evo neka to moderatori urade,pozz ![]() Promijenjeno od Sejox (12.10.2011 u 21:02 sati) Razlog: Premjesteno iz Cekaonice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Koliko znam jedan nacin da se to uradi je da koristis kabal koji ima sa jedne strane veliku bananu a sa druge malu! I mislim da ne mora da bude stereo kabal! I jedan kraj u izlaz klavijature kao kad je spajas na miksetu a drugi kraj u ulaz na zvucnoj kartici(mozes koristiti line in ili mic in)! A program imas cak i samom operativnom sistemu koji se zove Sound recording! Mada ima i program Sound Forge vise verzija, koji je dosta dobar! Ja koristim 10.0!
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Ja bi tu koristio stereo kabal posto u ritmu neki elementi bubnja vuku malo vise na lijevu ili desnu stranu. A kabal: sa jedne strane mala stereo banana (3,5mm TRS) koja ide u racunar "line in" a sa druge dve mono velike banane (6,3mm TR) koje utaknes u klavijaturu jedan u L/MONO a drugi u R OUPUT. A sto se tice nekog programa za snimanje imas dosta na netu pa vidi sta ti vise odgovara (ukome ces se lakse snaci)
Pretrazi malo po forumu mislim da je pisano o tome. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio mikimaksa za ovaj koristan post: | Deeda (13.10.2011) |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Hvala brate,pomogao si mi,taman sam iz BL pa ću u Artist kupiti to
![]() Pozz Promijenjeno od Ace (13.10.2011 u 14:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.11.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Evo da ne otvaram novu temu mislim da bi ovde moglo pitanje, ako ce neko da vidi.
Mislio sam da uzmem midi-usb kabl da povezem klavijaturu sa racnuarom , ali citajuci malo po internetu doso sam na ideju da uzmem zvucnu kartu, ionako bi mi trebala kasnije zbog latencije. E sad neko mi rece za SB Live da nije losa a da nije skupa, a i da ima MIDI ulaz. Da li bih mogao da pomocu zvucne karte i obicnog midi kabla (midi i s jedne i s druge strane) da postignem isti efekat kao sa midi-usb kablom? I da li je SB Live dovoljno dobra kartica za pravljenje nekih demo snimaka solidnog kvaliteta, i hoce li biti latencije prilikom komunikacije racunar-klavijatura? Za skluplju karticu mi se trenutno ne daju pare, trazim nesto sto jeftinije i sto kvalitetnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.10.2012
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg Pa80
![]() |
![]()
Da bi napravio solidan demo snimak, mislim da ti ne treba nova muzicka karta. Potreban ti je kabal sa L i R mono velikim banama u klavijaturu i jedna mala stereo banana koja ide u komp u line in. E, a da bi se solidno snimalo, moras da odes u podesavanja zvuka na kompu i povecas tamo neke frekvencije. To mozes i u Sound Forge-u da uradis. Ako sam dobro razumeo sta si pitao.. Ako se ne snadjes, napisacu ti tacno sta treba da uradis.. pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|