Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 28.12.2012, 16:50   #1
davidr
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 23.09.2007
Mjesto: stuttgart
Downloads: 2040
Uploads: 32
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: korg pa 900
davidr befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard kopija globala tj podesavanja na psr

Drugari prijatelji imam jedno mada uvek ima pitanja u muzici a to je
Od nedavno imam psr1500 i u fazi sam sminkanja doterivanja ritam sekcije i relativno se dobro snalazim a posebno zahvaljujuci vama ovde koi mi pomazete u tom,hvala vam tako kad imam vremena pokusavam da ovde citam nesto o sredjivanju solo boja i sad dolazim do jednog zakljucka povucenog na osnovu sluha ne iskustva,preslusavajuci vase demo snimke da iako imamo naprimer istu harmoniku na istoj kljavi a nezvuci isto treba joj podesavanja stelovanja doterivanja,pre sam svirao na korgu to je sve bilo u globalu a ovde nemamo to i sad imam molbu ,dali je neko voljan da odtkrije i napise sta i kako i koliko radi naprimer na njemu naj boljoj harmonici znaci da tacno napise sve i redosled i brojke znam da to sve drugcije zvuci na razglas al krenimo od seriskih kvaliteta klavijature,hvala unapre
Postovano sa mobilnog uređaja
davidr je offline   Reply With Quote
Star 28.12.2012, 19:11   #2
gagan
Odomaćeni član

gagan's Avatar

Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
gagan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kao prvo na svim klavijaturima koje imaju master EQ , prvo se on podesava , pa posle solistika i naravno leva strana tj aranzer. Znaci uzmete jedan fabricki ritam , sa cetri OTS unapred podesenim bojama , zatim idete u mx console i postavite , song , style , i m. pad na 64 . Sa dugmicima TAB idite do EQ zatim na EDIT , na ekranu ce vam se pojaviti petokanalni parametricki EQ . Prva dva su vam za niske i srednje niske frekvencije zvuka , treci vam je za srednje frekvencije zvuka , a zadnja dva vam sluze da sa njima odredite srednje visoke i visoke frekvencije zvuka . Pustite sam ritam bez arazmana , znaci samo bubanj i krenete sa podesavanjem , sa prve dve frekvencije , da dobijete dubinu i i punocu ritam sekcije , znaci pretezno se pozabavite oko saunda dobosa . Hm , malo je to komplikovano ako nemate iskustva sa podesavanjem frekventnih opsega za sto siri spektar zvuka , al polako pa sigurno , imate parametricki eq pa se tu da lepo podesiti zvuk aranzera , da zvuci puno na razglas , uostalom odslusaj moj demo . Ako ti nije jasno i ne umes to da odradis , pomocicu ti Al ovo je veoma vazna stavka za aranzere ,,,, Treba signal i kljave do miksete dovoditi sa dva kabla , znaci jedan za aranzer a drugi za solo , tj , treba odvojiti levi i desni kanal kako u samim ritmovima kod mene je to vrednost 127 a za solo instrumente 0 solo boje koje izlaze iz klavijature nesmeju imati DELAY efekat znaci malte ne suve uz malko reverba . Ostale efekte naravno mogu se postaviti DSP , REVERB i CHORUS a eho dodajemo na mikseti , to bi bilo to .Pozdrav

Kod yamaha nema GLOBAL , sve se to svodi na user efektima i master eq .

Promijenjeno od gagan (28.12.2012 u 19:14 sati) Razlog: dodato
gagan je offline   Reply With Quote
Star 28.12.2012, 20:07   #3
davidr
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 23.09.2007
Mjesto: stuttgart
Downloads: 2040
Uploads: 32
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: korg pa 900
davidr befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Slusao sam tvoj demo brate strava je,ja sam pre svirao na pa 80 i le imao sam tako spojene odvojene na mix al kako sad da razdvoim levu ruku tj odvoim to mi nije bas jasno
Dodato:
Mislio sam desnu solo kako to da odvoim

Promijenjeno od davidr (28.12.2012 u 20:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
davidr je offline   Reply With Quote
Star 28.12.2012, 23:37   #4
gagan
Odomaćeni član

gagan's Avatar

Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
gagan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sutra se cujemo Davidr , sad sam zauzet radim zabavnjake ... ritmove ... Dali si sluso ovaj zadnji demo ???

gagan je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije