|
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.06.2009
Mjesto: Nigdjezemska
Downloads: 40
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: korg pa 50 / hohner atlantic
![]() |
![]()
Želio bih naučiti svirati rock n` roll sola od nekih pjesama. npr. ne spavaj mala moja - Bijelo dugme, lutka za bal - Parni valjak i tako taj đir.
E sad gdje i kako mogu naučiti svirati solo dionice od tih pjesama i općenito rock n` roll pjesama. Please help. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
U tim improvizacijama se koriste najcesce pentotonika i prosirena petotonika,a da bi svirao to ,prvo moras da naucis te skale i dobro da se naslusas te muzike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.06.2009
Mjesto: Nigdjezemska
Downloads: 40
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: korg pa 50 / hohner atlantic
![]() |
![]()
Gdje mogu da naučim to ???
Koje izvođače je "najlakše skinuti " ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ne treba ici tim putem,prvo stala pa onda krava,znaci prvo skale naucis pa slusaj puno pesama takve tematike pa polako.To je kao da hoces kolo da sviras a ne znas trilere i skale.Danas je mnogo lakse jer skoro svaki player moze da uspori pesme,pa je lakse skidati.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio svrakan za ovaj koristan post: | keyboard (01.09.2009) |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
hm to je bas zanimljivo..ja sam se mucio oko RnR imporvizacija na klaviru.. dobrih fazona mozes da pokupis npr u "zamisli zivot u ritmu muzike za ples"
ima puno takvih deonica na klaviru, ima puno onih "prosirenih" akorda dakle ..itd koju kad puknes na klaviru odma dobijes "rock n roll" ton ![]() pokusaj..mnogo brzo ulazi u prste, ne trazi puno vezbe i ne zamara kao oni smarajuci trileri. samo sto rece kolega moras dobro da se naslusas, da udje i u glavu to sto zelis da odsviras. ako te bas MRZI da slusas instaliraj VanBasco's i udri |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 115
Uploads: 2
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 116 puta u 110 Postova
Instrumenti: Kurzweil Forte 7, Yamaha Montage 6, Kurzweil PC3K6, Kurzweil PC3
![]() |
![]()
Kolega svrakan je u pravu što se tiče pentatonike, a ja bih dodao i blues skale (imaš na netu sve objašnjeno o tome). Blues skale i pentatonika su osnova rock, blues i metal improvizacija. Pozdrav!
![]() |
Favoriti |
|
|