|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.06.2008
Godina: 35
Downloads: 168
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
Instrumenti: Dallape SuperMaestro
![]() |
![]()
Zanima me sledece. Imam ozvucenu harmoniku kojoj ne radi elektronika. Ugradjena su 4 mikrofona te na gornjoj i donjoj strani dekla po 2 potenciometra (volume i tone). Ukupno 4 potenciometra. Za sta sada sluze dva potenciometra (volume i Tone) na jednoj strani dekla a za sta na drugoj jer su i gore i dole isti (volume i tone)? Da li su mozda mikrofoni podijeljeni tako da su 2 mikrofona spojena na jednu kontrolu a druga 2 na drugu. Pitam ovo jer hocu raditi novu elektroniku pa da znam kako to sve spojiti, a nisam imao prilike da to ispitam na nekom drugom instrumentu.
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Jedan Volume i Tone na deklu je za mikrofone za prim, odnosno u dekli, a drugi za mikrofone u basu, nalaze se i tamo...
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Belaj boy
|
![]()
Kao sto ti je vec rekao Millan,to je smesno.Najbolje je da to skines ali je problem kako posle zakrpiti te rupe pa je najbolje resenje nova dekla.To se ne ugradjuje u harmonike vec 20-tak godina.Ja sam to kao klinac koristio i bio je Telekom sound.Predpostavljam da sa donje strane imas ulaz za kabal(banana).pa probaj sebe da zamislis kako sviras a kao da si vezan za mixetu(jos ako je spiralni kabal,to je bas ljakse retro fazon).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Hahhahaa, spiralni, k'o na kamionskoj ili jos gore, traktorskoj prikolici creva za vazduh...
![]()
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.06.2008
Godina: 35
Downloads: 168
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
Instrumenti: Dallape SuperMaestro
![]() |
![]()
Kod mene bas strana nije ni ozvucena pa mi je zato bilo malo nejasno.
Da, sa donje strane imam konektor 6.3mm za kabal. A mislio sam to popraviti i kupiti samo sebi predajnik koji cu da okacim na harmoniku i povezati kablom od 15-ak cm. Znaci vasa prepotuka je da potenciometre izbacim i sve stelam na mixeti? Onda cu najvjerovatnije to i uraditi ili cu samo ostaviti jedan za volume. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Belaj boy
|
![]()
Opet se nismo razumeli.Ti mikrofoni su prapotopski i mnogo slabog kvaliteta.Znaci ili da sviras na klasican mikrofon na stalak ili da kupis neki savremeni daljinac a o tome je vec bilo reci na forumu.Svaki polovni i nekoliko godina star daljinac tipa Nady,Shure,Samson,Senhaiser ce raditi 300 puta bolje od toga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|