Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 27.07.2009, 16:25   #1
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Latencija pri audio snimanju u cubase

Kolege, imam problem pri snimanju audia u cubase. Npr. kad hocu da snimam neko kolo ili pjesmu, odsviram prvi glas i on se ok snimi, zatim krenem da snimam drugi glas, snimam ga dok slusam prvi glas, ali dogodi se da kad sve to zavrsim, drugi glas kasni za prvim. To mi se isto ne dogadja kada snimam line in, sve bude uredu tada. Imam instalirane ASIO drivere, a zvucna kartica mi je Genius sound maker value 5.1, pomozite mi kolege ako znate, zahvaljujem unaprijed

Dell je offline   Reply With Quote
Star 27.07.2009, 17:27   #2
grandia
Veliki prijatelj foruma

grandia's Avatar

Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
grandia befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ciao delboy

glupo pitanje (moje!) jel si startovao onaj asio test kad si instalirao cubase? verovatno jesi jel ga koristis vec dugo ..?

ako nisi probaj, i tu na taj asio-setup moras da vidis dal je duplex znaci oba pravca (play/record simultan) ukljuceno ili dal tvoja kartica to oupste moze koristiti

momentalno je to to sta mi napamet palo o tom problemu ... sigurno ce se jos neko javiti

pozdrav!
grandia je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio grandia za ovaj koristan post:
Star 27.07.2009, 17:46   #3
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

hvala kolega grandia, ja mislim da je sada sve uredu, mada vidicemo jos. Jer sam imao instalirana dva drivera, neki screeming bee audio i ovaj novi od geniusa, pa sam sad izbrisao ovaj screeming bee, pa cemo vidit jeli sve uredu, hvala kolega jos jednom

Dell je offline   Reply With Quote
Star 27.07.2009, 18:35   #4
mpdzprod
Banovan!

Registrovan/a dana: 05.05.2008
Downloads: 156
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
mpdzprod befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Cubase i latenca audiokarta

poz....

naravno da kasni latenca jel sound kartu koju imas nije namenjena za snimanje,nego za obicne upotrbe komercijale.
nego ti tu vec treba prava interface soundkarta (pci) moze i USB mobile pre usb.ali nebi preporucio USB jel i one prave probleme.
i zavisi koji cubase koristis
isto tako neke VST instrumente uzimaju ili opterecuju mnogo CPU.
tako da im treba dosta da racunaju pa zato i kasne. a naravno zavisi kakav pc imas mngo je bitno da imas mnogo arbeitsspeichere i dobar Procesor
e onda nema vise tih problema.
preporucujem Reason via Rewire sa cubase i nemas tih problema vise. VST i instrumenti ipak malo prave probleme.
i jos jednom--- vrlo vrlo je bitna dobra audiokartica!!!!
mpdzprod je offline   Reply With Quote
Star 14.05.2010, 18:16   #5
armin
Banovan!

Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
armin befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo ja sam neki dan instalirao cubase sx3 na laptop ali nikako da uklonim latenciju...
e sad da li postoje neki drajveri...
jest da mi je integrisana muzicka standardna realtek hd ali mislim da to nije problem...
i jos da kazem da snimam preko audio kabla znaci ne usb...
a laptop ima 4gb ram 1terabajt HD...
inace sada radi preko nekog asio drivera ima onaj duplex i multimedia ali kojeg god da stavim latencija je tu...

hvala unapred
armin je offline   Reply With Quote
Star 14.05.2010, 18:56   #6
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

E bas to sto mislis da nije problem je veliki problem. Ingerisana zvucna je jedini pravi problem kod tebe. I... latenca ne moze da se ukloni, moze samo da se smanji. Nego nabavi ti neku pristojnu eksternu zvucnu i da vidis kako ce problem da nestane.
tranzit je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 10:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije