|
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.11.2008
Downloads: 272
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Pozdrav,
Jedan moj prijatlj posjeduje korg PA 800 isto kao i ja. Medjutim kod njeg postoji jedan problem tipka mu je dosta tvrdja nego kod mene i cuje se kao da klepece...u cemu je problem i zna li ko kako da se otkloni kvar... hvala Promijenjeno od Sejox (05.10.2009 u 13:44 sati) Razlog: Promijenjen naslov teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Njegova je vrlo vjerojatno Made in China, ili je već toliko izraubana da su mu gumice pri kraju (što čisto sumnjam, mada).
Inaće, razlike nebi smjelo bit nikakve, mada u posljednje dvije godine sam čuo da Pa800 sklapaju i Mađari ![]()
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.08.2009
Downloads: 51
Uploads: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Ajme , kakve neistine... Kreso , odakle samo izvlacis te price??? Kakva Kina? Kakvi Madjari? Da bi jedna fabrika mogla da ima rentabilnost mora da ispuni milion uslova...
Senade... da li je klavijatura kupljena nova ili polovna? Koliko je stara? Da li su dirkama dodavani tegovi? Vrlo cesto ako je klavijatura zalivena sokom dodje do klepetanja tipaka; |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.11.2008
Downloads: 272
Uploads: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
klavijatura je nova nije polijevana niti je ishabana....momak tek u zadnjih dva do tri mjeseca je konstantno koristi....on je prvi uzeo tu klavijaturu u tuzli...a ja sam svoju uzeo prije pola godine pa kontam da nije zbog toga on je uzeo cim je izasla a ja skoro pa da nije u tome razlika....nema govora o tegovima i slicnom stvarima jer nije to 100% radio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Braun
![]() I gdje se pravi Pa serija posljednjih 2-3 godine ??? Ako nije Kina, onda je Zanzibar ?!?!? Za Mađare imam provjerene informacije da ih jedna elektronička tvrtka sklapa od gotovih konponenti za KORG Italia u Osimu. Jesi li čuo za LOHN poslove i što znače uopće ??? Otežana tipka bi trebala čak i bolje raditi nego obična i biti brža, a ako je prolio sok il nešto ljepljivo, tada je vjerojatno doživio i efekt "bijelog dima".
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 08.07.2009
Mjesto: Kacarevo
Downloads: 498
Uploads: 20
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 32 puta u 30 Postova
Instrumenti: korg Pa3x i dallape
![]() |
![]()
I ja sam uzeo nov pa 800 i dirke su bile dosta tvrde. to je zato sto gumice jos nisu razradjene. Moj druj je uzeo sada novog i dosta su tvrdje dirke,nego kod mene. vremenom ce se razraditi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Posto je ovakav problem i posle svih procitanih postova( a ne mogu da verujem) ja se nudim da besplatno donesete klavijature kod mene, da ja to vidim i uporedim pa i eventualno da vam resim problem ako postoji.
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
![]()
Ha,ha,ha..Ne mogu da verujem kakve se price plasiraju ovde..Pa dobro da li vi mislite da samo mi ,s onih krajeva , kupujemo PA800.PA800 je prodan ...u ko zna koliko primeraka.Ovde u USA znam bar 5 ljudi koji imaju PA800 i po nekoliko godina stari i nemaju apsolutno nikakvih problema...nula.Ja licno imam jedan i radi kao sat.Nikakvih problema nisam imao za ove dve godine.
Da li ste ikad culi za rec "RECALL"..hajde da objasnim ukratko...Ukoliko proizvodjac nekog proizvoda ustanovi da nesto nije uredu sa proizvodom (auto,elektronika,..ili bilo sta drugo) po zakonu je duzan da uradi "recall" tj da povuce sve proizvode sa greskom ili problemom ili da ih zameni sa ispravnim (bar je ovde tako). Koliko ja znam KORG nije imao recall na PA800. Pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.08.2009
Downloads: 51
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
samo se ti zox smjeskaj... ja sam u subotu imao 5 pa 800 na servisu... danas dolaze jos dvojica ljudi... to sto ti znas 5 ljudi kojima rade dobro nije nemoguce , jer ja znam najmanje 300 , ali omjer je skoro 1 na 1 i to je u odnosu na pa50,60,80,1x,2x neuporedivo... Sto se tice Korga on je i javno stavio na stranicu problem sa RAM memorijom , ali to nije jedini kvar. RECALL se radi kod proizvodjaca koji u GARANTNOM ROKU dobiju veliki broj vracenih proizvoda , a kod PA800 na zalost 99% slucaja se desava poslije isteka garantnog roka , tako da njima ne pada napamet da svoju zlatnu koku povlace , jer su i dijelovi za njih roba ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nishki
|
![]()
@zox2003
Na balkanu je malo drugacija situacija.... Ili mi ekstremno iskoriscavamo klavijature.... Ili nam poturaju fash robu..... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|