|
|
Tekstovi i Naslovi Skidate neku stvar i potreban vam je text? Ne znate kako se pesma zove? Postavite pitanje ovde! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Treba mi pomoć!
Na snimku se čuje Krečar kako pjeva uz kolo pa me zanima da li negdje postoji studijski snimak i ko to inače pjeva? P.S. Ako odslušate do kraja snimak postoji i druga melodija u kojoj se pominju gajde pa ne bi loše bilo i to pribaviti... Hvala unaprijed.
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? Promijenjeno od Vule (03.03.2010 u 00:16 sati) Razlog: Zaboravih link... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Pesmu Ja sam decko cuj me mala, u originalnom izvodjenju pevaju Braca Bajic, sad na to ima dosta varijacija, poslusaj uzivo snimke gde pevaju Tunja i Bikinjac. Znam i ovu pesmu gajde, al' ne znam ko peva...
![]()
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Mislim da Radisa Urosevic to peva
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Da, ima na youtube, snimak iz neke emisije gde Radisa peva Ja sam decko, a Bajici su je snimili jos 1974 pod nazivom Ja sam decko od Morave. Tako bar pise u njihovoj diskografiji, dok se u Radisinoj ne pominje...
![]()
Ko peva zlo ne misli... A, ko misli, ne zna da peva! ![]() Promijenjeno od Millan (03.03.2010 u 11:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ok, hvala
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Belaj boy
|
![]()
Pevanje uz kolo je u Srbiji uobicajena stvar ali osim ovog primera postoji i tzv,igranka tipicna za Pozarevacki kraj gde se sve pesme pevaju uz kolo pa u dvojci idu i Dijamanti i Ne placi duso i sve ostale pesme koje na prvi pogled deluje nemoguce izvesti u dvojci.Ovo sto si ti naveo kao primer je klasicno kolo uz koje se najcesce peva upravo Ja sam decko rodom od Morave,Obrane su jabuke rumene,Maramica sva od bele svile,Vije se kolo uzicko,Ide Mile puticem i peva,Prsten mi vrati devojko,Ljubila si dva coveka.Ova pesma u kojoj se pominju gajde je kolo-pesma sa nekog prvog albuma Bobana Prodanovica,a pevala je Goca Lazarevic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|