|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Koji od ova dva vokalsita je bolji za live nastupe za narodnu muziku???posudio sam VL3D od prijatelja izgleda mi malo komlikovano za live nastupa pa ako neko zna koji je bolji nek se izjasni????
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 47
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Jedno je sigurno; VL3D je najnoviji a VHM5 cini mi se najstariji Vocalist. Ako nadjes najmladjeg morao bi imati bar 9-10 godina ako ne i vise. ( servis? dijelovi? ) Mijenjalo se tu i algoritama i procesora, jesi li ih probao jedan pored drugog? VL3D bi morao zvucati daleko prirodnije ? Pogledaj i ostale modele Digitecha i TC-Electronica ako ti VL3D izgleda oskudan sa kontrolama, mozda ti neki drugi harmonizer daje kontrole koje tebi trebaju za live nastupe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Upravo vježbam i isprobavam ovaj VL3D i stvarno moćno zvuči.. Nisam imo priliku slušat staru verziju VHM5...prvi put se susrećem sa vokalistima..
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 19.10.2011
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Imao sam vhm5 i svidio mi se ali imao sam problema sa pravljenjem custom terca i pratnja vokalni. Htio sam da podesim svaki ton i polu-ton da ima tercu molsku dursku itd....ali nije mi bilo uspjesno,- jedini Srecko Krecar ima dursku tercu za npr,; dvojke ili nesto na vl3d??? ni kosmajac nema..??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 26.04.2011
Downloads: 58
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
po meni je bolji VL3D definitivno jer ja koliko znam ima ulaz za MIDI,i automatski ti ocitava intonaciju tako da je na tebi samo da ga ukljucis i iskljucis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
KRVAVI
|
![]()
VHM5 ima Midi i moze da se ukljuci klavijatura,iako je stariji model prednost dajem VHM5,128 preseta moze da se napravi,pregledna tastatura poredjana hromatski,veoma laka za rad i programiranje terci...
![]() |
Favoriti |
|
|