|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
|
![]()
Hej Raja kako je ?
imam sada usb to midi kabal, lap top i Yamahin Modul TX81z moze li mi ko pomoc u kratkom objasnjenu kako da prebacivam s programom send sx boje u tx81z znaci kako da prekljucim i koje poteze da radim na tx81z da moze da prima boje??? bio bi vam veoma zahvalan ako ima neko da objasni POZZ Dodato: rijesena stvar hvala ipak ;-) ako nekome treba znam sad kako ide samo kazem learning by doing ;-)))) javite ciao Promijenjeno od Roso (28.10.2010 u 21:52 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ciao roso
kao prvo da te upozorim i da ti kazem da procitas ako potrebno ovo 2 puta posto pisem mnogo konfuzno ![]() imas 2 nacina (po meni, ko zna nesto 3. il vise nek slobodno kaze) kako da povezes modul za kompu
onda povezes modul preko taj usb-midi sa kompom (pazi samo da ubodes midi stekere korektno, ako se nista ne desava menjas stekere) u sendx izaberes taj usb-midi (ne znam kako se zove, verovatno po proizvodjacu) i nastelujes ga na programu na register MIDIIN i MIDIOUT na TX81Z izaberes SINGLEMODE, pa UTILITY a tamo ides u MIDI CONTROL na BASIC RCV CH nastelujes 1 a takodje i na TRANSMIT CH na 1 zatim ides u MEMORY PROTECT a tu nastelujes OFF kao prvo, ako su ti te boje vazne koje momentalno imas u TX81Z onda pre svega napravis backup tog seta, a to moze samo ako je TX81Z u OBA! pravca povezan sa kompom. opet u UTILITY i tamo do SETUP TRANS (AL) i na YES, YES te informacije koje stizu u kompu sajvujes i dajes mu ime po zelji. sad mozes da primas boje i ako ti se ne svidjaju opet vratis tvoj set kojeg si pre toga ubacio u kompu. u SENDSX brises MIDI IN I MIDI OUT sa CLEAR MIDI OUT su informacije koje zelis da saljes modulu a MIDI IN su informacije koje je TX81z poslao kompi izaberes set sa kompe kojeg hoces da ubacis u TX81Z i stisnes na send F4 sacekas malo dok informacije stignu i primetices da su se u TX81z menjala imena boja a po time i same boje. e sad ako zelis da probas boje, iskopcas TX81z sa kompe i povezes ga preko standardnog MIDI-kabla sa klavijaturom ... za drugi nacin povezivanja TX81 sa kompom, koristis opet taj USB-midi kabl al ovaj put stekas MIDI in i out direktno u klavijaturu a sa obicnim MIDI-kablom izadjes iz MIDI-thru tvoje kljave u midi-in na TX81Z naravno samo ako tvoja kljava ima i midi-thru ... ako nema onda usb-midi kabl ustekas MIDI-out u kljavu a MIDI-in u TX81Z (mozda i kontra!)
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pomoc moze li neko da objasni malo jasnije kako da prebacim boje u modul gore navedeni i da li te boje koje ja hocu da prebacim moraju da budu u nekom odredjenom formatu ili ne posto imam brdo boja od korga pa800 pa da li bi nesto mogao da iskoristim ili semplove bilo sta samo da ubacim neke boje!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Pa kako, ziv bio, da "prebacis" boje i samplove sa PA800 u TX81z ? Prvo dva potpuno razlicita brenda a drugo potpuno dva razlicita instrumenta. Nemaju ama bas nista zajednicko sem oblika izlaznih stekera. Dobro je da nisi htio i ritmove da prebacujes. Zaboravi, nema od toga nista, ne pomaze ni crna magija.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | kufi (24.05.2011) |
![]() |
#5 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
e moj druze kufi ...
kako jos niko sem tebe nije dosao na tu ideju da kupi tx81z koji vredi 100 - 150 evra pa da ubaci samplove i boje od korga pa800 ![]() pa samo jedna normalna boja pa800 bi eksplodirala memoriju od starog yamahinog modula ... nego, ako hoces da budes drug, ubaci to brdo boja na forum tj. u downsekciju na pravo mesto da bi i nase kolege korgovci imali nesto od toga ![]() pozdrav ![]()
Sledeći član vam se zahvalio grandia za ovaj koristan post: | kufi (24.05.2011) |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Objasnio mi je jedan tip sta tu moze da se ubaci i kako tako da hvala u svakom slucaju stvarno sam laik za tehniku meni bolje ide mehanika tu sam tata a sto se tica boje ubacicu cim provalim kako se ubacuju pozz hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|