|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Posto nisam nasao slicnu temu,postavljam pitanje sta koristite kada vam jednostavno pukne glas ili vas boli grlo,bolesni ste,cime ze izlijeciti da bi bili spremni za svirku?
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Zasto dozvolis da ti pukne glas?! Pre svirke drmnes 2-3 rakije,i nema da puca grlo!
Nista bez domace medicine! ![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Meni se to cesto desava. To je zato sto neskolovano pevamo, tj. ne disemo pravilno i pevamo iz grla a ne iz stomaka kao sto je pravilno (tehnika dijafragme). Ja pre svirke ceo dan pijem caj i tople napitke tipa uprzeni secer sa mlekom ili serbet kako jos neki nazivaju itd. Mozes i po koje jaje zivo da popijes, ako ti nije gadljivo. Mene koliko - toliko prodje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ma mozes da pijes sta hoces,ako pevas iz grla dzaba sve,ni jaja,ni rakija,ni cajevi tu ne pomazu,vezbaj disanje,i da pevas iz stomaka,ako ne znas nadji nekog profesora i uzmi casove pevanja,par komada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
da znam da je nepravilno pjevanje najveci problem,a hvala Bogu pucanje glasa mi se dogodi 2-3 puta samo godisnje s obzirom da svaki vikend pjevam po cijelu noc, ali sad mi je puko jer me boli grlo i ovaj vikend sam jedva preguro,bilo je katastrofa...... za jaje sam cuo ali nemogu ga popit
![]()
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
po meni najvise na to pucanje glasa utjece mirkofon i zvučnici . ako nemas dobar mikrofon i zvučnik dzaba ti da imas glasnice ko "kucu" . istrosit ce se grlo brzo .
da bi na losem mikrofonu i zvučniku glas izlazio dobro treba se potruditi odnosno mijenjat boju glasa i to najvise utjece na to tzv. "pucanje glasa". |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
najbolje je da ti odes kod doktora da ti prepise lek za prehladu.
grlo ne moze da radi kako treba ako je nadrazeno i tu nema mnogo price. Ni jaja ni bilo sta drugo tu ne pomaze. kod doktora i to je to!!!
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.08.2009
Downloads: 69
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
poslusaj me pevaj bez *******,deranja,pevaj iz stomaka,a ne iz pluca....jedini problem pucanja glasa je ne odgovarajuci tonalitet i katastrofa ozvucenje.....
![]() Promijenjeno od neconix (23.11.2010 u 16:20 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 21.08.2009
Downloads: 69
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
ja se izvinjavam zbog vulgarnosti...Nije bilo namerno,verujem da se niko nije uvredio,to svako koristi u svom recniku.....Dakle samo odgovarajuci tonalitet,pravilno disanje i pevanje....
![]() Promijenjeno od Sejox (23.11.2010 u 17:41 sati) Razlog: Edit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
|
![]()
@Beethoven
Replika na tvoj P.S. Vecina solo (pa i operskih) pevaca su pusaci (vrlo cudno, ali je tako), pa im glas skoro nikada ne puca. Oni sami vezbaju po 6-7 sati (mislim na profesionalce), pa im glas ne pukne. To vreme mu dodje kao tvoje vreme pevanja na svirkama. Cak sta vise, dok vezbaju, vezbaju u visljim tonalitetima (za polu stepen ili stepen), pa kad to treba da izvedu, to "odrade" bez ikakvih problema. I ponovo im glas ne puca. ![]() Cela prica se svodi na tehniku disanja, vezbanje ( verujem da ti pricas sa tacke klavijaturiste koji vise vezba sviranje i pravljenje ritmova nego pevanje, zar ne? ) i pravilan odabir tonaliteta. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|