|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.11.2008
Downloads: 349
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: dallape supermaestro,Korg pa600,korg tr.
![]() |
![]()
imam nekih tastera koje treba malo jace pritisnut,jedan mi kolega kaze da je cuo da ima kupit tekucina za to,naprsces i ono se ocisti i normalno radi,ako neko zna nesto o tom,ili tastere treba zamjenit,mozda im nema spasa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ne,sve je to samo prica...jedini spas za taster je zamena istog,nisu skupi
|
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.03.2005
Downloads: 1265
Uploads: 15
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Ja sam na xp-30 koristio VD sprej (sprej za kontakte, odmascivanje, itd...) i pomoglo je. Posle koriscenja spreja, tasteri su se odazivali veoma dobro. Ako je kontak zaprljan, trebalo bi sprej da pomogne, ali ako je nesto drugo u pitanju onda ne pomaze...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Prijatelju,ako si koristio VD sprej napravljen na naftnoj bazi,za razradjivanje zardjalih srafova,zaribalih brava i sarki itd za fine elektronske kontakte i sve je to radilo kako kazes onda moram priznati da si fenomen,i ti i tvoja klavijatura.Ne savetujem nikome da poslusa tvoj savet,osim u slucaju da mu npr skripi kapija na dvoristu ili vrata od automobila,tu je VD super
|
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio za ovaj koristan post: | tonijo (16.06.2011) |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
druze probaj VD 40 sprej,to je sprej izmedju ostalog za elektrokontakte..ja sam koristio za Le-a na par tastera,a i moj drug na TR-u za potinciometar,i isto par tastera,i evo vec duze vreme nemam vise problema sa tim tasterima,a ni on..ovo sve ako su kontakti zaprljani,pa im treba malo ciscenja,pomocu ovog psreja da "kontakt" opet proradi..ako su riknuli mikroprekidaci,nijedan sprej ne pomaze..pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.11.2008
Downloads: 349
Uploads: 0
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: dallape supermaestro,Korg pa600,korg tr.
![]() |
![]()
aha,znaci Milane vd 40 samo sa vanjske strane malo poprskat po tasteru,nista otvarat i to,jeli tako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.03.2005
Downloads: 1265
Uploads: 15
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]() Citat:
Sto se mene tice ne mora niko da ga koristi, pa i da vam kapija skripi nemojte da ga koristite! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ja bih ipak postavio nalepnicu da procitaju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.04.2010
Downloads: 46
Uploads: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Ako znate kako gore platine u ravodnicima na kolima isto tako mala struja koja prolazi kroz prekidace utice vremenom na njega i pravi tackicu na samom kontaktu tako da on tu gubi spoj ili ne spaja dobro dok jednog dana sasvim ne prestane da spaja, najbolje je koristiti kontakt sprej ali moze i da se koristi WD 40 koji je takodje jedna vrsta kontak spreja.
Najbolje resenje jeste naravno zamena prekidaca al zasto bacati novac...mozda eventualno promeniti neke, ja sam konkretno spasavao sve moje klavijature na ovaj nacin. Dodato: Citat:
Dodato: naravno da pomaze, prskao sam konkretno na pa80 start stop koje je zaribalo, danas posle godinu dana radi perfektno, a znas dobro koliko se to dumence koristi u svirci. Promijenjeno od zix (20.10.2011 u 19:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|