|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Vise puta mi se desilo da me kontaktiraju ljudi sa pitanjima o pojedinim zvucnicima ili razglasnim sistemima-kako rade,sta je najbolje da izaberu za sebe,koliko novca da daju za pojedine razglase...Mislim da je pravi trenutak da svi u ovoj temi podelimo svoja iskustva i zapazanja o zvucnicima koje posedujemo ili radimo sa njima-radi edukacije svih nas o onim kutijama sa kojima se nismo susretali a mozda nam te informacije budu od koristi-naravno da ce sva nasa misljenja biti subjektivna ali ce nekom znaciti...
Ja cu otvoriti ovu temu sa zvucnikom koji trenutno koristim-Turbosound TA 500 t-trosistemska kutija visoke klase-15" bas,10"srednji i 2"driver-sve komponente u horni-biamp ili triamp activ crossover-postoji pasivna skretnica izmedju 10" i drivera-rezna frekvencija 4 khz-activna skretnica reze 10" na 250hz i 15" na 95,5 hz,15" bas zbog svoje pozicije u kutiji je u kontrafazi(na crossoveru - polaritet)i postoje diley-evi izmedju komponenti(posto je mid-hi isto u cuvenoj Polyhorni za koju je proizvodjac dobio nagradu za inovaciju na polju audio inzinjeringa) ali je suma svega toga sjajan kristalni zvuk i masivnih 135 db cont.i 141 db peac SPL.Znam da ova kutija nije za komercijalniju eksploataciju-ne samo zbog zahtevnosti u pojacalima(proizvodjac je naveo modele pojacala koja preporucuje osim fabrickih),tezine(60kg)i ugla disperzije(50x25 stepeni-sto znaci da se preporucuju 2 kutije po strani da bi se dobila horizontalna disperzija od 100 stepeni)i naravno cene(koja se krece oko 4000e po komadu)ali kada cujete ono sto pruza-sve negativne stavke padaju u vodu.Treba dodati da T verzija(touring)donosi ovom modelu hardver za kacenje i dolly(transportnu plocu sa tockicima)-sto vam moze znaciti za kacenje vise komada u grozdove za vecu pokrivenost prostora.Za sada toliko,nadam se da ce nam se ovde pridruziti i nas kolega Marja Milosevic da predstavi svoja iskustva sa Bold Audio zvucnicima,pozdravio bih kolegu i prijatelja Aleksandra koji je ovde glavni i odgovorni(i znatno ozbiljniji od nekog Zlatka astrofizicara) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Evo i mene :-). Nadam se da cemo se ovde dobro druziti. Pozdrav svima.
Sinisa, gledam slike TA500, neverovatna je slicnost sa Funktion One Resolution 2/3/4 i Turbosound Aspekta. Vidi se da se i jedni i drugi drze veoma uspesnog koncepta koji je Tony Andrews zamislio jos za starom TS serijom Turbosounda. I jedni i drugi su u medjuvremenu razvili svoj unikatni rad sto se tice horni. Ostalo deluje veoma veoma slicno. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
U poredjenju sa tvojim sistemom, TT+ je dobar SideFill
![]() U cemu je "magija" TA500 Sinisa? ![]() Pozz btw..Tema je odlicna, i hteo bih da naglasim da se ne odnosi samo na "creme dela creme" opremu,nego slobodno vas pozivam da podelite sa nama vase iskustvo za sve zvucnike od 20Hz-20KHz.
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Definitivno je ovde presudila konstrukcija Polyhorn-e koja izuzetno dobro usmerava zvucni spektar i pojacava ga po principu turbopunjaca-sabija zvucni pritisak u dosta malih kanala i tako usmerene izbacuje ravnomerno po celoj povrsini horne(moje vidjenje)-naravno da je Turbosound poznat po eksperimentima i projektima koji su usko vezani za produzavanje puta zvuka kroz razne tunele i horne i samim tim povecanjem efikasnosti samih komponenti-i odlicnim proracunima diley-eva izmedju njih samih-pa samim tim i postizanjem max.ucinka celokupnog zvucnog spektra koji istovremeno u svim opsezima ujednaceno vremenski stizu na izlaz iz horni.Ukratko-Precision Device komponente-odlicne horne-ozbiljan izbor pojacala i dsp procesora(MC2,Crest audio,Labb Grupeen,QSC-XTA,Dolby Lake i Bss dsp)i naravno set up istancan do detalja-TSW 218 sub-ovi i 15" zvucnici u Aspectu 500 su u kontra fazi u odnosu na mid-hi-kada se TA 500 koristi u 3 amp activ rezimu i driver je u kontra fazi-diley na TSW 218 basu je 0,540ms a na mid-hi opsegu 2,240 ms-postoje i korekcije sa param.eq ali to je stvar ukusa i promenljiva je vresnost(dok crossover i diley nisu).Jako mi se dopala azurnost ljudi iz Turbosounda-dobili su informaciju od kolege Marjana da posedujemo ovaj sistem-pozvao me je izvesni gosp.Martin Reed-i trazio podatke od firme i koji sistem imamo-stavili su nas na njihov Rental Network mrezu na njihovom sajtu i kada mi nisu bili jasni neki detalji oko podesavanja procesora kontaktirao sam mail-om njihovu sluzbu za tehnicku podrsku-u roku od pola sata sam dobio sve odgovore-kontaktirao me je Chris Kmiec-Apllication and Support inzinjer-to je dokaz koliko je ozbiljno pridjeno samom njihovom proizvodu i njegoim rezultatima u realnom svetu...Pa kako onda da nekosta toliko i da neradi preozbiljno-razmislite o ovome kada postavite pitanje prodavcu opreme a on vas gleda "bledo"...
![]() http://www.turbosound.com/docs/distr...Rental+Company |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo jedne male "poslastice"koja se slucajno pojavila kod nas u firmi-Turbosound NUQ 10 satelit i TSB 212 bas..Satelit tezine 12,5 kg sa 10" basom snage 300w i 1" driverom me je iznenadio zvukom i spl-om,bogami moze se nositi sa znatno vecim kutijama-sa adekvatnim basom i 2 satelita po strani mogu se raditi prostori 300-400 ljudi bez problema-a sve je gabaritno malo.Pandam KV2 sistemu ali pasivan-uz Turbosound procesor i MC2 pojacala pun pogodak..Bas TSB 212 je instalacionog tipa duple 12 push pull konstrukcije-malo vecih gabarita ali ozbiljnog basa i ozbiljnih komponenti Precision Device firme.Koristili smo NUQ 10 kao monitore na Jazz fest.u Kragujevcu juce i prekjuce-odlican mali monitor za ovakve manifestacije-prodornog zvuka i malih gabarita...Evo par slika pa sami prosudite a ako nekom treba rado cemo vam ih ustupiti...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Sa ovom "igrackom" smo radili na trgu u Novom Pazaru 6.11.i mogu vam reci da je ozbiljan konkurent slicnim linearray kutijama ozbiljnijih brendova-d&b i L Acoustic-inace je EAW KF730-konfiguraciski-2x10 mid bas,2x7 mid i 2x1" driveri,35kg i izuzetno tonski cista i jaka kutija,po meni bolja od d@b Q1 sa kojom sam radio u avgustu mesecu....Naravno Camco Vortex 6 i 200v,XTA 226 dsp-sve top firme i rezultat nije izostao...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|