|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.04.2012
Mjesto: Samobor (Hrvatska)
Godina: 53
Downloads: 982
Uploads: 20
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 24 puta u 19 Postova
Instrumenti: Roland GW-8, Korg Minilogue, Solton MS-50, Oxygene 61 mk2 + Ketron SD-1000
Interesi: Popravak i restauracija audio opreme, Muzika, Audio produkcija, Fotografija
![]() |
![]()
Pozdrav svima,
Unapred se izvinjavam ako ponavljam temu, ali stvarno nisam uspio nigdje naći odgovor na ovu situaciju: Na Rolandu G800 bi želio za neki tvornički ritam promjeniti panoramu u Drum kit-u. Da pojasnim: Recimo da ritam koristi DrumKit "Standard1". Kako ući u parametre tog DrumKit-a i promjeniti panoramu pojedinih udaraljki (npr. bas i doboš u sredinu, tom-ove sa lijeva prema desnom zavisno o visini zvuka, činele malo lijevo itd...)? Na kraju bi htio tako posložene bubnjeve sačuvati u nekoj performance memoriji. Dali je to upće moguće na G800? Hvala i veliki pozdrav svima,
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Koliko ja znam to sto ti zelis nije moguce uraditi na Rolandu G800.
Ako gresim neka me neko ispravi ko to bolje zna od mene.
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.12.2011
Mjesto: Beograd(Sremcica)
Godina: 34
Downloads: 16
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]()
Druze u svakom slicaju sta god da radis sa fabrickim ritmom on vise nije fabricki, hocu da kazem da ako bilo sta promenis u fabrickom ritmu moras ga snimiti na disketu i posle toga ga koristiti kao i sve ostale pravljene ritmove koje ucitavas pri svakom ukljucivanju klavijature... Za ostalo ces morati da sacekas da se javi jos neko... Pozdrav
|
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Nisam te bas razumeo sta hoces da uradis....
![]() ![]() ![]()
#5 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
ne znam kako to mislis da moze da se izvede na G800,meni to nije poznato da mozes u samom setu damenjas elemente.Drugo koliko sam ga ja razumeo on bi hteo da na panorami podesi svaki element drugacije.Mozda sve to i moze ali ja ne znam kako bi to moglo da se uradi na G800.ne bi bilo lose ako znas postupak da ga objasnis koliko je to moguce.
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pa ovako....Ja sam ga razumeo da neki ritam fabricki zeli da editira i da ga posle sacuva kako ga je editovao po svom ukusu u klavijaturi....To je moguce, ali ce mu posle taj ritam zauzimati mesto u User memoriji klavijature od 1 do 8 i nece moci da ga vrati tako editiranog u "RAM" memoriju klavijature....Ako zeli da iz fabrickog ritma koliko sam ga ja razumeo promeni elemente bubnja (kick, snare, cinele,....) onda to moze da uradi u Styleworksu....
![]() Ako je na to mislio, objasnicu postupak....Ako nije, onda moja greska sto nisam lepo razumeo.... ![]() ![]()
#7 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Na Rolandu G800 to nije moguce uraditi.
Ova klavijatura nema tako detaljne mogucnosti editinga,da bi se moglo pojedinim elementima iz jedne trake,dodjeljivati i odredjivati razlicite panorame. Panorama je za svaku traku u ritmu globalna za nju,a samim tim i za svaki ton,udarac i .... Moze se mijenjati i dobos,i kick i cinela.Moze se mijenjati i jacina zvuka svakog pojedinacnog elementa,kao i duzina trajanja note svakog elementa.Ali,panorama za pojedinacne elemente - ne moze. Dakle,kao zakljucak,to u ovom slucaju nije izvodljivo,sto se tice pitanja iz naslova teme. A kao odgovor na offtopic,po pitanju zamjene elemenata u samom drum kitu,za to nije potreban Style Works. To se moze uraditi u samoj klavijaturi i to u Micro mod-u(Microscop mod). Dakle,posto je loadovan ritam na neko mjesto,ide se na F4 (UsrStl),pa onda stisnuti taster SHIFT i drzati ga i pritisnuti jos i F2 (Micro).Pritisnuti taster ispod opcije "PROCEED" i opet pritisnuti jedan od tastera ispod opcija "SINGLE","ALL" ili "ABORT".Ovo "Single" se odnosi na to,da li se zeli editovati samo traka na jednoj varijaciji,a "All" da li da se romjene primjene na citav ritam.Kada se pritisnulo ili n "Single" ili na "ALL",e onda se nalazimo u "Micro mod-u",gdje se tacno vide sve controle,Control change,Program change,...itd. Sa tasterom PAGE se lista prema dole i sve se vidi. Takodje,vidi se i koje su globalne vrijednosti panorame,expression,reverb,chorus,bank....itd. E tu je moguce promijeniti,recimo,jedan dobos iz jednog drum kita,sa drugim dobosem,ali iz istog drum kita.Ili cinelu,kick,....Ne moze iz drugog drum kita. Mijenja se tako,sto se okrecu tockici ispod displeja,i samim tim mijenjaju se note,koje u stvari predstavljaju neki od elemenata drum kita. Micro mod kod G800 je isto,kao na primjer,event list kod Yamahe. PS: Dok sam pisao,neke postove nisam procitao a odnose se i na nesto sto sam i ja u ovom postu objasnio. Pozdrav, Promijenjeno od Sejox (01.07.2012 u 18:20 sati) |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Sejox za ovaj koristan post: | megane (30.05.2014) |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.12.2011
Mjesto: Beograd(Sremcica)
Godina: 34
Downloads: 16
Uploads: 0
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]()
Samo sam cekao trenutak kada ce se gospodin sejo obratiti i dati (kao i uvek) najkonstruktivniji odgovor vezan za G800!!! Pozdrav, i hvala i od mene!
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.04.2012
Mjesto: Samobor (Hrvatska)
Godina: 53
Downloads: 982
Uploads: 20
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 24 puta u 19 Postova
Instrumenti: Roland GW-8, Korg Minilogue, Solton MS-50, Oxygene 61 mk2 + Ketron SD-1000
Interesi: Popravak i restauracija audio opreme, Muzika, Audio produkcija, Fotografija
![]() |
![]()
@Sejox. Hvala na detaljnom objašnjenju. Sad barem znam kako stvari stoje. Poigrat ću se malo sa ovim microscopic modom da malo experimentiram. Još jednm veliko hvala svima na odvojenom vremenu.
Pozdrav, Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
A sad ozbiljno. I pored svega sto je napisano, a napisano je sijaset tacnih stvari, ipak postoji jedna mogucnost za podesavanje panorame pojedinih elemenata Drum Kita kod G800. Kako je vec napisano, to nije moguce na samom instrumentu ali je moguce slanjem Midi podataka sa externog sequencera. Neizostavno je potrebno za ovo imati SysEx Data tabelu za G800. Sav editinig panorame elemenata Drum Kita je vezan samo za pojedini ritam jer se ovi SysEx podaci upisuju na ritam traku a ne u sam Program Drum Kita. Ovo je vrlo mucan proces i veliki posao ali i jedina mogucnost. Kao veliko olaksanje bi mogao posluziti Midi Quest XL program koji je u sustini editor za veliki broj instrumenata a izmedju ostalih Rolandovih i za Roland SC-55 sa kojim je Sound Engine G800 potpuno kompatibilan. Ne zaboravi da iskljucis RX Filter za SysEx na G800. Ako te interesuju detalji ili nesto nije sasvim jasno, javi. Promijenjeno od tranzit (02.07.2012 u 00:50 sati) |
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|