Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star Juče, 13:48   #1
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5220
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard DK kod korgova PA serija.... za neverovati!!!

Evo ljudi otvaram ovu temu, zivo me zanima da li je neko znao za ovo, ja da sam juce umro ne bi imao pojma da autori setova ovo rade. Verovatno dosta kolega i znaju to ali meni je ovo bilo sasvim novo. Poato sam nedavno uzeo pa700 imao sam neki set stari iz pa4x i resih u manageru da napravim set za pa700, da povadim iz tog starog seta sta mi treba, bez onih brda namenskih ritmova i gluposti koje nikad nisam ni upotrebio... Elem, sve sam ja vec skoro prebacio, nekih 30ak ritmova i isto toliko boja i terci i ostade mi ritam jedan koji nemogu ubaciti... nema dovoljno memorije... ritam za pesmu "iznenada u kafani staroj" od Sinana. Taj ritam bukvalno ili imas ili nemas, nemozes ga nadomestiti nekim drugim ritmom.posto je specifican... cuo sam da neki kolege sviraju na neki rock, ali nije to to... odem da vidim koliko zauzima ritam... lele 50 i nesto mb. Od toga samo DK nekih 18mb.A meni u setu ostalo nekih 8mb slobodnih. E sad, ajde ovi drugi elementi bass, kontra itd..sve moze od fabrike, ali DK je autor namestio tako da je pobrkao komande pa bubanj ne svira po gm rasporedu nego reaguje ispravno samo na taj DK. Ja onako, vec pomiren da necu imati taj ritam nego cu improvizovati, reko ajde da vidim sa chatgpt da li moze nekako da se "skrati" taj dk. Posaljem mu izvestaj od DK iz pa managera i on mi ladno ocita da je taj DK pun nekih gluposti, fx efekata, zvukova, povika, sirena i svasta nesto sto je bukvalno ubaceno bez ikakve svrhe samo da "oteza" taj DK. Objasni mi kako da preslusam svaki element, svaki sempl u tom DK...krenem ja malo pomalo... tu nema cega nije bilo sto nema veze sa bubnjem...pobrisem sve, i gle cuda, sa 18mb skinem na nekih 6mb. Ostale elemente zamenio semplovima koje sam vec imao (gitara, bass itd...) eno ga ritam radi 99% ko original. Eto, pisem za kolege koji mozda ne znaju za ovu foru, i koji sviraju klavijature sa manje rama... pa da znaju, ako im zafali rama, neka pregledaju drum kitove, verovatno ce moci osloboditi koji mb dragocenog rama kojeg nam daju na kasicicu 🤣
yamahapassion je offline   Reply With Quote
Star Juče, 16:02   #2
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3145
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 118 puta u 107 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Mozes tako da smanjis velicinu bubnja,pobrises sve sto ti ne treba ili uzmes fabricki i u sound modu na njega dodas smeplove bubnja koji koristis. Samo ih rasporedis prema mapi onog sto se koristi u ritmu.
sinisa je offline   Reply With Quote
Star Juče, 19:26   #3
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5220
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Problem je u tome sto pojma nemam kako bi ja tu drum mapu nastimao, tojest kako bi rasporedio semplove gde sta svira. Ne razumem se toliko da bi mogao sam remapirati dk da mi bude koristan u tom ritmu. Ovo me je bas iznenadilo
yamahapassion je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije