|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.07.2007
Downloads: 765
Uploads: 36
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
![]() |
![]()
Kao prvo lijep pozdrav svim članovima "yu-midi"-a. Pretražio sam forum i nisam nigdje našao temu o HGU/ZAMP? Ako je slučajno bila onda se ispričavam i slobodno zatvorite ovu temu! Naime za one koji ne znaju HGU je "hrvatska glazbena unija",i muzičari u Hrvatskoj su u zadnje vrijeme sigurno doživjeli svakakvih neugodnosti,kao npr.:racije,razgovore s inspektorima (za koliko sviraš?,koje dane?)...a čak na svadbama moramo i neke obrasce ispunjavati:što smo svirali,koliko puta itd...a to se navodno tiče ZAMP-a (zaštita autorskih muzičkih prava). Moje mišljenje:ok,treba sve to nekako dovesti u neki red,i ja se slažem ako ću HGU izdvojiti neki iznos godišnje,medjutim što ja od HGU dobivam?! NIŠTA! HOće li mi nadoknaditi štetu ako mi netko zalije sint? Hoću li dobiti kakvu odštetu ako me netko na bini nalema? Hoće li me kao Unija braniti ako me gazda ne isplati? NEĆE! Zašto onda HGU,zašto ZAMP? Ja mislim da su se malo više na nas narodnjake namjerili i da je to njima svima trn u oku!! Svi uzimaju,svi žele neki dio a "ti i dalje radi i plaćaj nama a tebi kako bude!!!" Evo napisao sam ja dosta toga,al iz nekog bijesa,revolta,pa ja živim u HR i naravno da bi svirao prljavce,crvenu jabuku da tu ima para! Šta vi ostali kažete na to? Koji su vaši komentari? Jeste vi doživjeli išta gore navedenog? Lijep pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Svake godine mi se bar 6 puta desi to sve gore od navedenog,i svaki put ista priča "DRŽ'-NEDAJ" "MUTI I MULJAJ" i ja stalno razimšljam o toj dozvoli,al koliko sam čuo teško se dobiva.
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.07.2007
Downloads: 765
Uploads: 36
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
![]() |
![]()
Ma stvar je u tome što ti možeš bez ikakve veće procedure postati član HGU,al kažem šta dobivam s tim? Gdje sam dao novce? E da,hoće mi oni tražiti gažu kad je nemam?! Za ZAMP ti ne treba dozvola,nego lijepo gazde plaćaju ako drže glazbu,pa onda to ovisi koliko mjesta ima u lokalu,kvadratura itd.,jednostavno ti nedaju disati!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Moj je kum se uclanio u to sranje,,oni sami kazu ovako:Gospodine ta vam iskaznica nista ne vrijedi ,ama bas nist...
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
A ti se preseli u Bosnu gdje nema ni drzave ni zakona a kamoli ozbiljnog udruzenja muzicara!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Bosna ima i drzavu i zakon kolega a bogami i ozbiljnih udruzenja muzicara!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
hgu or zamp |
|
|