|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Imam namjeru uzeti neku klavijaturu... Nebi ni preskupu a ni neku jeftinu
![]() razmisljao sam o Yamaha psr-s500,Roland exr-e2,Korg pa-80,Yamaha tyros2 ili Yamaha psr-3000 Nemam bas nekih iskustava sa klavijaturama... Imao sam priliku svirati samo na Yamahi E413, a od ovih gore navedenih najvise me interesira psr-s500... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
pa koliko vidim otisao si do tyros2 a neces neku preskupu klavijaturu, a ako si odabrao S500 onda je to to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
zanima me kakve su mogucnosti sa s500, dali netko ima iskustva... dali mogu stavljati vlastite samplove itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
ne semplove nemozes stavljati na yamahu s500, moj najiskreniji savet, cisto da nebi bez veze bacao pare a posle muka nekazem da su bacene pare kupiti neki drugi instrument, nego ako nisi vican da ih sredjujes, tj. da pravis ritmove, boje....nemoj bez veze kupovati onda te instrumente, trenutna najisplativija klavijatura je PA1X, sto se tice odnos ulozeno - dobiveno ili PA800, imas materijala za njih gde god da se registrujes na internetu, 70% muzicara samo njih svira tj. korg masine tako da .... jednu od te dve izberi i miran si...duze vremena
![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio RadeKOKI za ovaj koristan post: | edo6 (30.01.2009) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
hvala na savjetu i na dobrodoslici
![]() Ali me malo vise Yamahe interesiraju i dali je neka veca, tj.prepoznatljivija razlika između psr-S700 i tog PA1X-a ili PA800? Zanima me ako ima ikakva Yamaha koja nije ˝preskupa˝,sa mogucnostima stavljanja sampleova ali i da se moze mjeriti sa ova dva Korga sto si naveo ![]() hvala jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ovako od yamahinih aranzera
semplove podrzavaju sledeci modeli: - Yamaha PSR-9000(cena oko 1000 evra) - Yamaha 9000 pro(cena 1200-1400 evra-zavisi dali ima i neko prosirenje) - Yamaha Tyros2(cena oko 2000-2200 evra) - Yamaha Tyros3(najnoviji)
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Kao sto kolege rekose....spektar marki i modela klavijature koje si naveo je prilicno velik za nekoga ko nema iskustva sa klavijturama....
![]() ali nema veze. Tesko je dati pravi savet . Prvi vazan faktor bi bio-gdje ces koristiti klavijaturu...na svirci- profesionalno,ili svirati samo za svoju dusu. Drugo.. finansijska mogucnost. Trece..Bilo bi pozeljno da vidis i probas modele koje si nabrojao i da znas osobine i karakteristike. Ili da ti neko bez predrasuda prema markama objasni sta koji stroj ume i moze ako korisnik zna da svira. Inace posle kupovine dolaze oni poznati ,,AHHAAA...i joooj..i je...ga efekti. ![]() Marka nije bitna.Svaki cigo svoga konja hvali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
![]() 1. Koristio bih je u kuci, znaci sviranje za svoju dusi ![]() 2. Moze biti polovna klavijatura, s tim da imam mogucnosti oko 1000-1500€ 3. Svirao sam jucer na psr S550, izgleda dobro,tipke mi odgovaraju s tim da je cijena nove oko 5000kn. Ovaj Roland EXR-3 mogu dobiti za 2500kn, polovan naravno. Ne zelim neku ruznu klavijaturu ![]() ![]() Uglavnom da skratim zelim neku prosjecnu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kao kod kuće
|
![]()
Sve smo ti vec rekli na tebi je da odlucis!
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Trebao sam ovo napisati u proslom postu al' sam zaboravio
![]() Ketron SD1,SD5,xD9 i kakve su im cijene otprilike? Vidio sam oglas neke Technics SX-KN 6000, nekako mi je taj Technics nepoznat ali mi klavijatura izgleda lijepo... Valjda je ovo zadnji post ovog tipa koji cu napisati. Hvala svima na pomoci i na kritikama koje su uvijek dobrodosle ![]() Dodato: ![]() Neznam vise ni sta da vam napisem, svaki post druge klavijature ![]() ![]() Yamaha PSR-1000 (4000kn) 4-5god. Izgleda mi modernije od svih navedenih a i nije puno skuplja... Korg Is40 (500€) midi fileovi,dodatni ritmovi,torba + sto je klavijatura spremna za gaze iako to meni nije trenutno potrebno, stara oko 6god. Roland E68 (200€) Jako jeftino al' i jako star, ta klavijatura tu stoji samo zbog cijene. Roland EXR-3 (2500kn) godiste jos neznam... Promijenjeno od edo6 (12.02.2009 u 11:35 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|