|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1359
Uploads: 2
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Roland G70 i Korg PA2Xpro
![]() |
![]()
Pozdrav svima.
Naime jedno pitanje za vlasnike pa2xpro i ostale koji znaju o ovome. Dakle, sinoc sam htjeo na pa2 da snimim nesto sto smo uzivo u kafani svirali preko line in u pa2. Desaje se da nemogu nikako da izvucem sa miksete PM2 maksimalni audiosignal sto bi trebao da udje u pa2. Recimo sve ostalo se cuje slabije od pa2 na gotovom snimku, i pjevac i pjevacica i drugi kolega i sve jednostavno. Imate li mozda neko rjesenje da ovo sve zvuci onako kao uzivo sve zajedno barem sto se jacine tice. Hvala i poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
jesi li vadio signal iz PM iz TAPE (REC OUT)?? tu je slabiji, nego posalji signal sa PM iz AUX-a i na svakom kanalu izmixaj izlaz auxa da ti se lepo cuje na sint tu mozes da doziras snagu svakog kanala kolko oces, i cepaj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.01.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1359
Uploads: 2
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Roland G70 i Korg PA2Xpro
![]() |
![]()
Hala na brzom odgovoru Rade.
Probao sam ja i tako na Aux 3 i 4 pa po kanalu odvrcem odprilike sve isto ali onda mi dolazi do mikrofonije. Master na PM ostaje uvijek na 00 tako da nema stim frke. Vidicemo mozda jos nesto se provali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]() ![]() ![]() Pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.08.2007
Mjesto: Babušnica
Godina: 42
Downloads: 2733
Uploads: 14
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Svašta nešto...
![]() |
![]()
A moras da imas u vidu da ti klavijaturu snima i interno, plus je imas u tom povratnom signalu iz miksete. Adi preko izlaza za slusalice na PM i osim svoje klavijature svima ukljuci PFL.
Dodato: Ma zajebano je to sto hoces da izvedes, lepo snimi na komp. Promijenjeno od daliborkorg (23.02.2009 u 03:01 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.01.2007
Downloads: 919
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Ovako stoji:U GLOBAL modusu imas opciju:1.Mic in to Voice Prozeseor, sto znaci Mikrofon ide preko voice procesora pa na glavne izlaze i na MP3 recorder.L+R "ulazi" idu direkt na glavne izlaze i nemogu se snimati sa MP3 recorderom.
Pod 2.L+R to MP3 rec.(no Mic) sama posebi kaze da sada mozes snimiti ulaze L+R a ne mikrofon. Znaci sta nastimas u Global, Audio Setup-Audio In pa ces vidjeti Input Routing. I kod mene kad snimam Ukljucen Mikrofon i na L+R ulazima npr. gitaru bude da se gitara sasvim malo cuje kad se snimi.A to je zbog toga sto mozemo ili MIC ili L+R snimati ali ipak prodje neki slabi signal pa se i slabo cuje. Ako neko nesto drugo otkrije neka pise.Isprobano na pa2x.pozdrav
![]() |
Favoriti |
|
|