|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 02.03.2005
Downloads: 1112
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Ukratko problem:
Da li je moguće mijenjati stil a da se performanca ne promijeni. Konkretno, kada promijenim stil , nazovimo ga "jedan", onda se i postavke performance koja koristi stil "jedan " promijene. Da li je moguće to izbjeći PA50? Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ako sam te dobro razumjeo(na pa80 je bar tako) lijevo od displeja drugi red dugmica vodoravno poredanih znaci prvo dugme do displeja stisni.Neznam sada kako pise na pa50 ispod njega
|
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ne, ne, dobro ti kažeš, to vrijedi kod sviranja , ali ja možda nisam dobro napisao, radi se o snimanju stilova,kada editiram , promijenim neki stil onda mi se sve te promjene koje sam snimio odraze i na performanci koja koristi taj stil. Odnosno , da li je moguće napraviti da osim na performansi, gdje mogu napraviti 20 banki po 8 različitih pjesama, isto napravim i na stilovima, 20 banki po 16 pjesama, to je ono što pokušavam. Kada sviram u bendu, ritmovi mi ne trebaju, pa bih te lokacije ritmova iskoristio za različite postavke pjesama, ali mi se dogodi da kada promjenim postavku u stilu, to mi poremeti performansu, znači pjesmu koju sam već uredio.
Da li je to moguće kako izbjeći? |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ja mislim da se to ne moze izbjeci.Ako moze neka onda neko objasni kako?Pozzzzzzzz
|
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A sta mislis da na F1,F2,F3,F4 memorises 4 bojice i stiskom na dugme koristis koju hoces kada ti treba a memorisani performansi ostaju?Nadam se da nije glupa ideja jer bi onda imao dvonamjensku funkciju koja tebi odgovara!!!
|
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio dalabu za ovaj koristan post: | malik (03.03.2009) |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nisam siguran što misliš, evo ti konkretan primjer, na stilu nekom napravim sts1 harmonika, sts2, hammond, sts3 flauta, sts4 klavir. Dakle taj jedan stil mi odgovara za neku pjesmu.
i tako mogu napraviti za 20 banki, po 16 pjesama u banki. Time sam popunio stilove. Sada nastaje problem , kada pokušam to napraviti i na performance ! Onda mi izmjena na performance "pokvari" snimljeni stil. Istovremeno, svi su mi performanci isti kao stilovi koje koriste. Pitanje je, da li moguće kako izbjeći ovu vezu? |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ma hvala vam svima na odgovoru, izgleda da ja pokušavam nešto što je nemoguće, još sam se više razočarao u PA seriju, a do sada ju baš nisam pretjerano "gotivio", što bi rekli dalmatinci.
Problem je u tome što Performansa može koristiti samo sts od stila, i to je glavno ograničenje, i veliko razočaranje za mene. Poruka Vaxteru, zaista brate pretjeruješ, počeo si raditi gluposti i dao si mi opomenu jer navodno nisam dobro formulirao temu posta !!! Mislim, svašta od tebe ! Nemoj kvariti ovaj odličan forum ! |
![]() |
![]() |
#9 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
@ Malik
Poruka Maliku ! S obzirom da nisi pročitao PRAVILNIK, i ne poštivaš pravila igre, možda ti se jednog dana smilujem pa te otključam. Bye, bye ![]() Postova : 26 Downloada : preko 400 Postavljaš topic i temu koja je obrađena najmanje 5.000 puta, prepuna je arhiva informacija i još k tome se buniš radi crvenog kartona .... Ccccc ... ma nema šanse da ovo prođe bezbolno. ![]()
![]() Promijenjeno od kreso (03.03.2009 u 13:08 sati) |
![]() |
![]() |
#10 |
Godfather
|
![]()
Mesec dana je dovoljno.
Toliko su i drugi slichnog kalibra dobijali. I, momchino, pa5 pomoc nikako nije "dobra formulacija naslova"! 1000. put treba da ponavljam ono shto pishe u pravilniku?!?
Favoriti |
|
|