|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Belaj boy
|
![]()
Zdravko Colic je ovu pesmu snimio '78 god,a nekoliko godina pre njega je to uradila Zorica Brunclik.Poslusajte.
http://www.speedyshare.com/705421869.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
To je i onako tekst B. Radičevića tako da me ne čudi puno...al' treba videti na Čolićevoj ploči čiji je potpis kao autora ove pesme...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Mislim,pa skoro 100% da je kao autora teksta potpisano ime Branka Radičevića.
A,ako me pamcenje sluzi,kompozitor a mozda i aranzer je Kornelije Kovač Ako sam u krivu,neka neko ispravi slobodno. Jedna od pjesama uz koje su dobro isle "Lokice". ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
kad spomenu >Lokice< ,Bilo par prijetelja koji nas prate po svirkama,i mi da im damo naziv lokice kazu oni ,ma jok mi smo >Lokci< hehe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
ORIGINAL pesma pripada Zorici Brunclik, i koliko sam ja obavesten kompozitor je njen tadasnji suprug Ljubo Kešelj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
prvi put cujem za ovo
![]() |
#7 |
Godfather
|
![]()
Kod Chole je kompozitor Kornelije, kako Sejo reche.
100%. Ali ovo josh mosam chuo, Ludilo... ![]() To ti ovo nashe podneblje. Ne zna se ko od koga krade. ![]()
![]() |
#8 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Sevdalinka je pjesma ili pravac u muzici,koji u svakom slucaju nosi pecat
Bosne i Hercegovine.Tu je najvise nastajala,tu je imala najvise autora, tu se najvise njegovala. To je pjesma svih ljudi i naroda koji zive u BiH i niko nema na nju eksluzivno pravo-ni jedan autor,ni pjevac,ni narod....nego svi. Ko god je imao dusu,emociju i umijece da napravi pjesmu koja ce imati osobine sevdalinke,usao je u istoriju sevdaha.Samim tim i autori iz Srbije Tako i pomenuti vrsni autor,Dragisa Nedovic je napisao jedan broj pjesama koje su proglasene sevdalinkama. Isto tako i sjajni Jovica Petkovic,koji je jedan dio zivota proveo u BiH je ostavio znacajan trag u sevdalinci. I ja se divim ljudima koji su stvarali ili stvaraju muziku,a nisu iz tog podneblja. Ali moramo znati,da je sevdalinka nastala mnogo prije nego sto nase pamcenje doseze i da se dugo,dugo njeguje na ovim prostorima. Zato meni nije cudno ako je autor iz Srbije napisao pjesmu koja ce postati sevdalinka-blizu je to.Bilo bi mi cudo da japanac ili kinez napise sevdalinku. Sevdalinka je u globalu u svakom slucaju-Made in BiH. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
100% tacno.
|
![]() |
![]() |
![]() |