|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
Evo mog skromnog 15g iskustva(kafanskog) pomešanog sa (nažalost)samo par sati solo pevanja kod gospođe koja je profesionalni solo pevač (operski).disanje vrlo bitno iz diafragme udisaj kratak izdisaj kontroliran,tonalitet prilagođen izvođaču(ja sam tenor)dublje dionice me ubijaju.Na pitanje gospođi kako rešiti probleme sa grlom:
jaje-kaže ovim rečima pošto je ukrajinka "kako vi srbi kažete ko mrtvacu tamjan"ko nije razumeo JAJE NE POMAŽE GOVOR JE NAJVEĆE OPTEREĆENJE GRLU-ja promuknem kad nemam tolerantan orkestar dok najavljujem,TREBA ĆUTATI U SLOBODNO VREME HEHEH-svi će mislit da si čudak,a ti se lečiš PIĆE-nažalost za mnoge SAMO VODA ITO NEGAZIRANA. I MENI JE POMOGLO -KUPIO SVOJE OZVUČENJE-gain namestio tako da se ne derem. U tom slučaju NE DATI PIJAQNIM GOSTIMA DA PEVAJU NA NJEGA-HEHEH Eto nadam se da nisam zaboravio nešto. Kadulja-dobra ali čaj se ne sme piti vruć. Jedino ne mogu da se rešim dima u kafani,al takav je posao. Ja pevam od do bez pauze više dana uz ovo. Eto ako sam pomogo |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Kao sto su vec mnogi rekli a pogotovo "Betoven" i "Momo" i ja se slazem u potpunosti sa njima.Moze covek da peva i iz petnih zila ako je sklon tome da brzo promukne ili sto bi muzicari rekli "rikne" onda tu nema pomoci neke velike.Glasne zice treba cuvati i paziti,naravno tehnika pevanja je jako bitna,ali cak je mozda bitnija za rad srcanog misica nego za glasnice.Neki ce sad mozda "skociti" na ovu izjavu,ali to su davno rekli mnogo pametniji ljudi od mene.Prporucio bih kolegama koji nisu probali propolis da budu obazrivi jer mnogi su na njega alergicni,medju njima sam i ja,cak i na septolete na bazi propolisa.Dalje,nije isto da li se peva,prica,galami pola,celi ili 5 sati.Veliki problem je muzicarima koji otpevaju poneku pesmu u toku veceri a ostalo pevac jer nisu "upevani".Kao sto svaki svirac treba pre nastupa da se "usvira" tako i pevac treba da se upeva pre samog pevanja,a recite mi ko to od nas radi?Nekad se desi da nisam ni namestio opremu , tip pocme daviti u smislu neke "visokotonke"koj ase peva iz dve oktave i vise da ti mu.. otpanu,ali sta ces.Znaci mladje kolege, promuklost je bezazlena osim ako nije ucestala,onda kod lekara,cuvati grlo,ne pelinkovac,ne crno vino,ne gazirano,ne vinjak,pre svirke pevusiti neku ne zahtevnu pesmicu da se glasne zice "zagreju' pa ih malo pokvasiti jednom vilijamovkom ili sljivkom o balantajnu da ne pricam i sto je jako bitno,nastoj da sto manje pravis pauze izmedju pevanja,znaci ako nisi prvi vokal onda bar pevusi prateci tako kad stvarno zatrebas pevacu ili pevacici onda da budes spreman.Veliki pozdrav svim forumasima-prvu jutarnju uz yu.midi sam popio!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Vredan član društva
|
![]()
Ma mozes da pevas 2 dana bez pauze,ali ako sam sebi greskom,ili neko ti da greskom ili namerno pogresan tonalitet,od jedne pesme moze da ti pukne glas!
![]() |
#24 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Simkeres:
meni kad dodju indijanci da pevaju ja im dam visok tonalitet i smanjim im mikrofon da moraju da se deru ko konji!!!! To je najbolji nacin da nekome pukne glas cas posla ![]() obzirom da me je kolega poslusao i otisao kod lekara mislim da ce mu se dobar glas uskoro vratiti. Slusaj savete lekara i brzo ces ozdraviti.
![]() |
#25 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Jedini pravi lek za umorno grlo je spavanje...sve ostalo je na drugom mestu
|
![]() |
![]() |
#26 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Ja pusim 3 kutuje cigara dnevno,zatim jednom sedmicno..najkasnije jednom mjesecno se naroljam pive...Znaci ne svaki dan alkohol i cudim se da uopste mogu da pricam a kamoli da malo zapjevam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 29.10.2008
Mjesto: Jasa Tomic
Downloads: 231
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
![]() |
![]()
Nisam pevac,ali i moj ortak ima takvih problema sa pucanjem glasa i on jede suve sljive i kaze da mu pomaze.E sad koliko je to tacno neznam,probaj pa mozda ti i pomogne.Mada ja mislim sto kaze vecina da je sve to do ne pravilnog disanja tokom pevanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|