|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pozdrav svima..imam problem sa va76...imam svoja dva seta boja...juce sam posle nekog vremena,ucitao ovaj drugi sto ga nisam koristio par meseci i odjednom se rastimuje klavijatura tj. leva i desna strana se rastimuju...aranzer svira recimo A mol,a u desnoj ruci se cuje nesto izmedju A mol i B mol,neka sredina..I tako na svima bojama...Radio sam reset klavijature,i ubacio novi OS,i ucitao opet iste boje koje sam koristio pre toga,i ucitavao jos drugih par setova boja da vidim sta ce se desiti i uvek isto...klavijatura rastimovana-leva i desna strana...Ne znam sta vise da joj radim...Imate li neki predlog?hvala i pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nishki
|
![]()
Pogledaj user skale.
Pogledaj master tuning. Vrati klavijaturu na fabricko stanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ne razumem se toliko oko rolandovog softvera ali imam drugara kome se na rolandu unutra nekako pomerio pitch bender i ostao malo zategnut tako da je zvucao rastimovano. Morao je da otvara klavijaturu, vratio pitch bender i sad sljaka. Prvo ti isprobaj ovo sto ti je Milance rekao, ako nista ne pomaze jbg... Srecno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nishki
|
![]()
Moguce je da je i pitch bander mehanicki pomeren.Neznam da li VA76 ima kalibraciju pitch bandera,ali pokusaj malo da ga razradis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Gledao sam master tune i na mestu je na 440,a user skale nisu ukljucene ni na jednoj boji...koliko znam nemam kalibraciju pitch bendera,ali probacu malo da ga cackam da vidim sta ce biti...Da pitam samo kako se vraca na fabricko stanje va76?ja sam preko function menu pa u parametar pa u resume all,ali to samo ponisti jednu user boju i to je sve..ima li jos neke opcije za reset?hvala na odgovoru i pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nishki
|
![]()
Ovo je postupak kalibracije pitch bandera posle podizanja novog sistema.Tada ti trazi i kalibraciju touch screena!
*** PITCH BENDER CALIBRATION *** CENTER POSITION Then Press MFX ON/OFF Key *** PITCH BENDER CALIBRATION *** LEFT POSITION Then Press MFX ON/OFF Key *** PITCH BENDER CALIBRATION *** RIGHT POSITION Then Press MFX ON/OFF Key |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Hvala Milanche na odgovoru..Ali ja evo par puta instalirao novi OS,i nijednom mi nije zatrazio kalibraciju ni ekrana ni pitch bendera..Mogu li ja nekako sam da ih pokrenem?Pozz
Dodato: E ljudi pre svega hvala na pomoci,nadjen kvar..Ipak je bilo do pitch bendera..Onako kad stoji na sredini u neutralnom polozaju, ima mrvicu lufta,gde seta,i podize ton za malo,ponekad se vrati na pravo mesto kad ga koristim ponekad promasi upravo za taj milimitar ili dva i rastimuje klavijaturu..E sad pitanje..Sta da mu radim?da li bi problem bio resen sa ovom kalibracijom bendera,ili ipak moram da otvorim klavijaturu i da pogledam unutra?i sta da radim benderu ako otvaram klavijaturu?da li mogu nekako da ga pristegnem?hvala i pozdrav jos jednom Promijenjeno od Milan$ (22.05.2011 u 17:22 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|