|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Radim durske terce na pa2xpro i imam jedan problem.na opciji ram mi se ne prikazuju svi multisemplovi koje sam ucitao u klavijaturu. uopste se ne prikazuju multisemplovi harmonika,koje sam inace poodavno ucitao, rade normalno u soundu i style play, u performance takodje,rade sasvim normalno. ali kad trazim multisemplove tih harmonike u user dk,nema ih nigde,isto je tako i sa jos par boja. treba li sta da se podesi u globalu da bih resio ovaj problem,nije mi jasno ovo uopste?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Hmmmm mislim da tu ima veze u sampling mode kad memorises sta ces naznaciti u Drum sample family ....
Nisam eksperimentirao ali citao sam po foruma to. Treba taj sempl klavijatura da ga zna kao Drum sample. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
nisam te najbolje razumeo,sta treba da naznacim? valjda treba klavijatura automatski da prepozna sve multisemplove koji su ucitani u ram?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Pazi multisemplove odabiras kad radis boju tako da pretpostavljam da to sto si radio multisempl sada mozes odabrati na neki oscilator u neka boja.
Kad radis drum kit ucitavas drum semplove. Oni za razlika od multisemplove nisu sastavnjeni za sve oktave od vise semplove. Nego mislim da gresis u memorisanje. Aj dok si u Sample edit/ Sample record idi na write i tu imas da odaberes ono Drum Sample Famlily. Podesis gde zelis da se nadje taj sempl harmonike i tako sempl po sempl memorises semplovane tonove harmonike koje imas. Posle toga ides da radis Drum kit i tamo poslagas tercu dirka po dirka. Promijenjeno od Ace (26.05.2011 u 19:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ma ne,on pita kad ubacejes na import,sound,record,pa import,Ace tamo ti posle toga odmah ucita sempl,a on pita zasto se neki od tih semplova nalaze,a neki ne nalza u user dk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
ne prikazuje mi 5-6 semplova uopste u user dk,kad hocu da radim terce.zar ne bi trebalo da sve multisemplove sa ram-a da prepozna?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
u dk stavljas pojedinacne samplove,ne multisamplove.znaci ako hoces tercu od samplova udjes u sound- userdk-menu-drum kit, kreni od tipke gdje ti je potrebna terca,prebaci ROM na RAM i nadji taj sampl koji te zanima,npr samplovi harmonike su ti u RAM-u od 600 do 615 stavljaj ih tako redmo,imas transpose sa desne strane ekrana gdje odredjujes sta ce koji sampl svirati
nadam se da sam pomogao |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
tako i radim,samo sto mi dosta boja u ramu nema uopste,opisao sam detaljno problem na pocetku
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|