|
|
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#41 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
ja sam ljetos imao neke svirke u basti znaci otvoreno,ponio sam powermate 2 dvije d lite15-3 i dvije zx5,i nije me bilo nigdje sa te 4 kutije,zvuka je bilo samo do metar dva,sledecu svirku sam ostavio zx ove kod kuce a ponio samo jedan aktivni mackie bas 18,i ubio sa zvukom,na d lite samo poskidao basove ekvilajzerom i dobio sam cini mi se tri puta jace nego sa 4 kutije a o kvalitetu zvuka da ne pricam,nista vise nije bilo napregnuto sve je tako lako radilo,znaci ja glasam za basove plus satelite,kao sto rece kolega aleksandar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
I moj glas za "bas na podu", mislim da je to jasno i iz mojih prijašnjih postova. Samo pod jednim uvjetom - gornja kutija mora biti dovoljno kvalitetna da ga "podrži".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
@Aleksandar72
"P.S.(2) jel si ikad radio na BOSE L sistemom??" Ja sam bas pre dva dana radio na ovom sistemu mislim da je imao oznaku" Bose L1" single bas samo sto je u ovom slucaju bilo po dva basa na jedan stub. mogu da kazem svima da nisam nikada radio na boljem sistemu od ovog.Ton je HIFI a ja sam svirao Live. to je toliko cisto kristalno jasno se sve cuje,samo mi je zao(malo je bilo gostiju) i sistem je vlasnistvo restorana u kome sam radio sto nisam imao prilike da ga testiram na nesto vecoj snazi. Ja sam odusevljen tim tonom i vrlo rado bih da imam u svom posedu jedan takav sistem.
Sledeći član vam se zahvalio nesaband za ovaj koristan post: | jmikulc5 (07.07.2014) |
![]() |
#44 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Moram se nadovezati na post od nesaband-a, a vezano uz Bose L1, bez obzira što je pitanje aleksandar uputio beethovenu.
Odsvirao sam jednu svadbu na bose L1. Nisam htio ništa prepustiti slučaju, prva dva seta sam koristio svoje ozvučenje. Nakon toga sam nastavio na Bose L1- model 2, sa svake strane jedan radijator + dva suba + ToneMatch(to je mixer). Dojmovi su upravo ovakvi kako navodi neshaband. Pored finoće zvuka, oduševila me definicija bas frekvencija. To je to.....i nema se što dodati niti oduzeti. Snaga? Za to bi mogli otvoriti novu temu ali nema smisla jer većina ljudi nije imali priliku probati takav sistem. To uostalom ovisi o ona tri faktora koja sam spomenuo u postu prije, što, kako i kome se svira. Cijena? To je jasno kao dan. Preskupo je to za naše uvjete, ali nije nedostižno za onoga tko cijeni kvalitet zvuka. Da mi se s ovim iskustvom vratit u '87 kada sam krenuo kao OMB i da je tada postojao taj sistem, prodao bih lijevi bubreg da si ga nabavim ![]() Promijenjeno od casper (08.11.2011 u 00:28 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
@Burli
Ja sam dao svoj sud i ja tako mislim, tako i savetujem ljude. Ti ne mislis tako, ima jos koji ne misle tako, mnogi misle tako ili ce za neko vreme misliti tako... I sta je u tome lose? @aleksandar72 Ti i dalje ne citas postove i ja cu jos jednom ponoviti: 1. Mnogo bolje zvuce dva satelita sa dva woofera nego cetiri satelita bez woofera. Ni u kom slucaju ne mogu 4 stalita kvalitetnije zvucati od ista takva dva satelita sa dva woofera. Pa sam dalje obrazlozio: Rekao sam da kod OMB treba kompromis, uzece se malo od zvuka u korist funkcionalnosti i bolje zavrsenog krajnjeg rezultata. Gde mora treca ili cetvrta kutija - mora i tu nema zbora. Mozes da guras odavde sa wooferima i dva satelita koliko hoces, u drugoj prostoriji te nece cuti. Znam da je sad sve to lako kad razmisljamo i pisemo ovde, kad izadje neka veca svirka onda trci kod kolege i moli da ti da makar jednu kutiju ako oce da se smiluje ili par kutija ako ste dobri i ako je on budala. Zasto smatram da je za OMB bolje (za pocetak) 4 satelita nego 2 satelita i dva woofera: 4 satelita mnogo bolje "pokrivaju" prostor od 2 satelita i dva woofera. Kad imas samo dva satelita, ne mozes ozvuciti kafanu koja ima dve prostorije (osim ako ne stavis po jednu kutiju u svaku prostoriju sto ne verujem da bi iko uradio ako bas ne mora). Kad imas dva satelita, ne mozes ozvuciti salu dugacku 30 ili vise metara (jos ako je muzika na jednom a glavni sto recimo na drugom kraju a svi znamo da je tamo najvaznije desavanje). Kad imas dva satelita i dva woofera ne mozes koristiti neku od kutija za monitor(e) jer nemas sta da stavis napred. Kad imas dva satelita i dva woofera moras imati kombi i nosaca jer ne mozes sam nositi woofere a onda nisi vise OMB. Kad sve to stavi jedan OMB na vagu, zna da je bolje sa wooferima kao sto znam i ja, tesko da ce se odluciti za varijantu koju preporucujete. Ja radim kao OMB mnogo godina, ovde se pisu komentari "kad bi ja bio OMB ja bi ovako, onako", pustite te komentare na netu i na forumu. Budite samo jedan vikend OMB, probajte da vucarate woofere od 30kg uz stepenice ili ko zna gde vise pa se onda vratite da vidimo sta da predlozimo ljudima koji rade sami. Falio je samo jedan dan da kupim Bose L1 i hvala Bogu, u zadnjem momentu sam odustao. To definitivno nije alat za ono sto ja radim. Blago onima kojima Bose L1 zavrsava posao i ostane im jos 30% neiskoriscene snage iz njega a snage na pretek. Nisam probao L1, dovoljno je da verujem da zvuci strava i ne osporavam. Sumnjam u njegovu snagu (u smislu krajnjeg rezultata) i nemam nameru da ga probam (sto znaci kupim i kad vidim da mi ne odgovara posle prodajem 3 godine i ne mogu da ga prodam). Takve ekskurzije mi nisu potrebne. Tvrdim i da je skup, za ono sto meni treba, trebaju mi 10 satelita i 10 woofera da dobijem i zvuk i snagu a to je skuplje i od Verse-a. Od ovih "nasih" kutija, jako lepo zvuci Zx1. Nije za poredjenje sa Boseom ili Verseom (daleko je od njih) ali mogu dati jedno uporedjenje sa Boseom jer je i sa njima krajnji rezultat mrsav ZA MENE. Gonio sam ih sa snegasem od 2x800w na 4 oma (zajedno sa Sb122) i ja sam vec na pocetku, na baladama, bio u limitu sa pojacalom. 94dB iz Zx1 je smesno totalno. Zvuci strava ali dzaba, gosti cekaju da krenem a ja u limitu. ![]() Ponovicu, dao sam svoje misljenje u ovoj temi (i vise nego sto bi trebalo). Imate pravo da se ne slozite, imate pravo da probate i ovo sto vi predlazete, da probate i ovo sto ja predlazem i onda date sud. Ja sam probao i jedno i drugo i izvukao ovakav zakljucak. Jos sam dozvolio sebi da udjem u polemiku sa ljudima koji nisu OMB i ne znaju kako to izgleda (pretpostavljaju samo) raditi taj posao na duge staze. Mnogi koji komentarisu nemaju ni dva satelita svoja a kamo li da su probali nesto od ovoga sto se ovde polemise. Ostaje svima da probaju i sami odluce sta im je bolje. Ja sam dao svoj glas za 4 satelita za OMB. Tako sam ja uradio, kupio u startu 4 komada a odma sam imao vec u glavi da cu u buducnosti kupiti i dva woofera za njih. Ali, prvo 4 satelita sa kojima se itekako lagodno radi (ne postoji moja svirka koju ne mogu ozvuciti i nista me ne moze iznenaditi). Ako se poveca broj vecih svirki za mene OMB-a u buducnosti, obavezno dolaze 2 kom PRX 618S i to obavezno XLF, nikad ne zalim lovu za dobru stvar. ![]() Ja o ovome toliko, postadoh dosadan u ovoj temi. ![]() ![]() Pozzz i svako dobro.
![]() |
#46 |
Odomaćeni član
|
![]()
4 satelita mnogo bolje "pokrivaju" prostor od 2 satelita i dva woofera.
To sam hteo da cujem od tebe, a to je bio zalkucak od onoga sto si pisao. Evo bicu kratak i jasan: Po meni, cista nebuloza! Nemoj da se uvredis,nista licno,medjutim isto kao i ti i ja imam pravo na svoje mislenje. Kad imas samo dva satelita, ne mozes ozvuciti kafanu koja ima dve prostorije (osim ako ne stavis po jednu kutiju u svaku prostoriju sto ne verujem da bi iko uradio ako bas ne mora). Za kafanu koja ima vise prostorija, treba ti odgovarajuce a ne improvizirano ozvucenje. Kad imas dva satelita, ne mozes ozvuciti salu dugacku 30 ili vise metara (jos ako je muzika na jednom a glavni sto recimo na drugom kraju a svi znamo da je tamo najvaznije desavanje). Za salu od 30 i vise metara treba ti "kamion" pun PRXa! Najmanje BigStack sa koaksijalnim LongTrow satelitom...i normalno pravilan raspored kutija. Kad imas dva satelita i dva woofera ne mozes koristiti neku od kutija za monitor(e) jer nemas sta da stavis napred Koristiti frontalne kutije za monitoring?? Za 100EUR mozes sebi da priustis InEar monitoring ili neku Behringer aktivnu kutiju koja odlicno obavi posao. Oko BOSEa: Tacno prije godinu dana sam svirao svadbu, moj bend, ozvucenje 4xMackie SWA1501, 2x Mackie SA1501 i SRM za monitoring. Posto je svadba mila mesovitog braka, svirao je jos jedan bend, imali su BOSE 2xL1-II. Najiskrenije, bedno sam se osecao!! Dva stuba su pokrili definitivno bolje prostoriju nego ja sa svojim STACKom! Kraj price... Zelim iskreno da sebi priustis jos dva PRX basa! Ali probaj i jedan i drugi model...XLF nije bolji nego ima drugaciju namenu..mozda se ipak odlucis za "S" ![]() "with respect"
![]() |
#47 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
![]()
aleksandar72,
Ja cu samo da dodam za s vs. xlf sub.... Imam obadva.....XLF koristi isti zvucnik koji se koristi u SRX seriji i ima vise snage...Daleko lepse i snaznije zvuci nego S... 618S je u istoj klasi kao i EON sub i klipuje veoma brzu...Neuporedivo losiji u odnosu na XLF...Nema poredjenja.... XLF je za moj pojam veoma solidan i snazan SUB i u mom slucaju sa dva DSR112 ili 115 (Yamaha) odradjuje svirke odlicno....Samo moje misljenje.... ![]() Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
pozzz samo da kazem sto se tice Bose L1 nisam radio snjime nego sam probao kod kolege i jako me odusevilo kako radi ima jedan stup i dva bina i mali kontroler mixer, svuda po sali radi isto cisto i kako treba kvalitetno nema da sad odes malo nize pa mutno,e to mi se svidja svuda je isti saund dajem +5 za bose L1,jedina mana preskupo malo,,
![]()
![]() |
#49 |
Odomaćeni član
|
![]()
zox2003:
Mislio sam pre svega na tezinu i presek frekfencija... 90Hz nije bas klasicni "narodnjacki" crossover point ;-) A to da je XLF bolji, govori i njegova cena...ali nije bolji samo zbog 2268FF,koji putem u SRX/VRX puno bolje zvuci...drajver 2408H u PRX i Vertec seriji zvuci "drugacije" ![]()
![]() |
#50 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
video sam u katalogu peaveya aktivnu kutiju za otprilike iste pare kao prx. ima li iskustava sa njom?ne znem oznaku pv ili tako
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|