|
![]() |
#21 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne koristimo 500-wattne kutije na njoj
![]() Kolega koristi 2 komada YAMAHA C112V 350W 12", i ima u šteku Behringer B215. Ali njih rjeđe koristi. Kad radimo zajedno ja dodam svoje dvije P.Audio, jedna 200W 12". Tako da, kad se s dvije kutije radi na njoj, ne može da izbaci 2x500W u 8 oma. Sama je deklarisana snaga 2x500W u 4 oma. Ne sjećam se koliko ono ti kutija imaš. Kad skopčamo 4 kutije pojačalo malo prodiše. Sa dvije kutije brzo ulazi u peak. Posljednja svirka koju smo radili, za dan vozača, oko 70-100 ljudi max je bilo, možda ni toliko, u manjoj sali, ova naša kombinacija je super odradila posao. Fina je i ta Yamaha, može se lijep sound naštelovati na njoj. A rijetko, skoro i nikad ne koristim njen graphic EQ, pošto sam primjetio da joj i to uzima snagu ili se meni samo čini, tako mi je još neko rekao. A i nemam potrebu za ubijanjem nekih mikrofonija sa tim graph EQ-om, a nije ni širok toliko (mislim na band-ove) da bi fino radio taj dio posla, još je aranžerska svirka u pitanju. Efekti su isto solidni, ali mislim da taj Soundcraft ima bolje. Što se tiče još one snage, neki ljudi su vadili limiter iz nje, i kako kažu, mikseta tek tad dobije pravu snagu, samo paziš na VU metar. Mi to nismo radili niti mislimo s tim da se bakćemo, barem zasad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pazi moj mixer je super,sto se tice zvuka, a snagas je prava mazga i izdrzljivo,ma zmaj,stvarno sljka za sve pare..kolju me kutije,jer jedino na njima sto vredi je znak JBL
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Odomaćeni član
|
![]()
Milane, radio sam na tom cf-u, jako mi se svidio, cak sam ga i mislio ja uzeti, ali puno mi nesto kanala, a nas troje radimo, ja, pjevac i gitarista, pa sam uzeo 512sc sa kojom sam jako zadovoljan moram priznati. Sto se tice tog cf-a to je (za mene jedna od jacih) power mixera. Buduci da je dolazio jedan covjek na svirku kad sam radio na tom cf-u, on mi je namjestio i te kompresore(tj. pjevacu), efekte, za 2-3 minute, bas sam se pravo pozitivno iznenadio moram priznati, tako da... razmisli i ti malo... moj glas ide za yamahu emx 5016cf... Dobra je(provjereno i od moje strane i strane tog covjeka sto je namjestao, jer inace radi sa velikim razglasima) Citiram sta mi je rekao prilikom jedne "raspravice" : "Ispod Yamahe emx5016cf ne treba ici" eto toliko...
A Dell ce sigurno znati o kome se radi ![]()
Tko svira notalno, propao je totalno ![]() ![]() Promijenjeno od mirandess (10.02.2012 u 00:25 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kompresore ima u prvih 6 kanala (koliko ja znam), i ne mogu se štelovati, nego kakvi su takvi ugrađeni, takvi su. Ali nekad je bolje i to nego bez kompresora. Ako se sjećaš teme o leveleru Milane, ne znam jesi li čitao, opet jedna boljka aktivnog miksera (ako nema master instert) i ako si ga htio uzeti, onda njen kompresor može praviti probleme, ako baš radi kako bi kompresor trebao da radi. Nisam bezveze spomenuo leveler, a imati kompresor na vokalu je super, e sad kakav to je pitanje. Pitao bih te kad bi poredio kompresor iz mixera i kompresor kao externi dinamički procesor.
JBL EON G2 je isuviše stara kutija, '95 godište, teško ćeš ih naći u dobrom stanju. Za JBL EON 515 sam ti već rekao. Radile bi i one fino. Ili to ili rcf-ovi koje smo ti pominjali. Ja bi prije RCF ali sve zavisi na šta naletiš polovno, a JBL možeš nov uzeti. Promijenjeno od harepa50 (10.02.2012 u 00:42 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.02.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Za novac koji imas bilo bi bolje da razmisljas o polovnim,a kvalitetnijim kutijama (a bilo bi bolje da malo sacekas i prikupis jos malko za nesto ozbillnjije), a ne o necemu sto ce ti samo zavrsavati posao.Slazem se sa Dominom sto se tice Wharfedale-a i Behringera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
herpa drug da nisi mozda pogresio oko jbl g2? sad gledao po oglasu nasao jedne kao nove,nekoliko puta upaljene jbl eon15 G2,a u specifikacijama pise nodijumski bass,tako da sigurno nije napravljen '95 godine,tad to nije postojalo
![]() mirandes drug,i meni se cini kao vrlo ok mixer,lak-11 KG,2 efekta, na izgled dovoljno snage,pa videcu,ali lik hoce da menja za moj snagas i mixer uzecu,ako nece jurim nesto dalje,aktivne neke ili sta znam vec..inace herpa drug 5016cf je na 8 oma 2x360 wati,a na 4 oma 2x500 wati..ako je tako na 8 oma,po meni sasvim zadovoljavajuce za 2 prosecne kutije os 300-350 wati.. ne znam da li je i na njoj moguce skinuti taj limiter,ako zatreba??? rrahmanjinov o polovnim kutijama i pricamo, nove sam spominjao jedino beginger..pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 08.02.2012
Mjesto: Bosanska Krupa
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg Pa2x
![]() |
![]()
HiMaxx60 (FBT) nesto najbolje na svijetu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pazi milane, koliko ti cijenis svoju miksetu i crown-a? Ta mikseta yamahina, relana cijena(polovna) joj je maksimlano 700-750€(nova je jbt 2000-2100Km), pazi ipak imas crowna i tu miksetu koja je dobra!!!! Koliko taj lik cijeni yamahu samo mi reci?
![]() ![]() Harise, yamaha ima kompresore na 8 kanala i mogu se stelovati(kruzni potenciometar) zuti. Malo si me Milane sad zbunio sa tim sto bih ti zamijenuo svoje za to... ![]() ![]() Sto se tice aktivnih kutija ja jos stojim kod RCF-a... 315A. Vidi ovo, ako kolega neshatomic prodaje svoje 315a, uzmes njih i ostane ti jos para da promjenis visokotonce na svom jbl-u ![]() ![]()
Tko svira notalno, propao je totalno ![]() ![]() Promijenjeno od mirandess (10.02.2012 u 08:24 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.11.2011
Mjesto: Melmac
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: drombulje
![]() |
![]()
Samo da napomenem da JBL Eon G2 nije toliko stara kutija. On je druga generacija Eona i pravio se do izlaska nove Eon 315 i 515 generacije i ako se ja pitam od 315 je sigurno bolji a za 515 nisam siguran,posto nisam imao iskustva sa njim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
mirandes drug,ja snagas i mixer cenim 700 e zajedno,mixer 300 i snagas 400,on ceni yamahu 650 evra...pazi nemam para i da ostavim moj razglas i da dokupim aktivne rcf 315..moram ili jedno ili drugo,...pozzz
za jblg2 isto mislim kao i barney,mislim da to nije stara kutija, vec da se,kako rece kolega, do skora prozivodila,do pre neku godinu...pozzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|