Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ketron

Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 18.04.2012, 20:55   #161
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Koliko god pokušavam simulirati pogrešku, bez obzira na vrstu Styla, ne uspijeva mi napraviti takav brake (prekid) kao što čujem na tvom snimku.
Ne solim pamet, pitam samo. Možda samo ovisi o tome kako je style kreiran. A možda postoji neka opcija da to zazvuči bolje. Mene bi to smetalo jer na live svirci nisi uvijek točan, pogotovo u zanosu kad se curice rasplešu. :-)

Ovo je u stvari ispravak mog predhodnog posta. Krvio sam napisao ovo brake (prekid). Onaj izraz barke ne bi nitko razumio :-)

Promijenjeno od casper (18.04.2012 u 20:57 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2012, 21:07   #162
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Casper upravu si potpuno i ja tako mislim..Mora da je do necega drugog to preskakanje i kod mene je ovaj modul isto tako osjetljiv i preskoci cim nisam tacno pritisno akord kad treba i to me nervira od samog pocetka,jer moram da se kocentrisem toliko kad nesto sviram da ne pogrijesim momenat kad treba da se drugi akord zada...Stvarno ne znam ali mislim da bih moglo cak i to sto kazes da bude,da mozda treba podesit nesto ili to sto sam i rekao da sve zavisi i do ritma jer kad sviram fabricke bolje rade nego neki koje sam konvertovao ili cak sam probao da napravim....A i drug Aca se sjeca mozda kad mi je isto to rekao jednom davno da mi mozda nije quntizovan ritam,jer je mislio da je do toga..Ja ne vjerujem da je kod njega zbog greske lijeve ruke da se bas toliko cuje prekid...Greska se primjeti ako neko kasno zada akord ali ne bih smijelo da prekine tako

Promijenjeno od zeljko (18.04.2012 u 21:10 sati)
zeljko je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2012, 21:50   #163
tyros 2
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 16.12.2007
Mjesto: ......
Downloads: 40
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: ketron i kurzwaill
Interesi: tezga
tyros 2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tyros 2 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

ok nisam pljuvao ni po jednoj klavijaturi samo govorim da mi je kompletno promijenjena zvucna slika drugo sto se tice greske ima jedna jako bitna caka u mom sviranju posto imam tyros a kad sviram na njega svira mi ton poslednji od akorda u basu a na ketronu sam vjerovatno odsvirao ton u basu pa ostala 2 napravit cu ponovo snimak za vikend pa cu okacit!!! pozzz
tyros 2 je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2012, 22:10   #164
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nisi pljuvao, rekao si samo ovo
"..Necu pojedinacne funkcije da nabrajam i hvalim, ali iskreno sve ove klavijature su mi dosta stepenica ispod ketrona... "
Dosta smiona klasifikacija, bez obzira što poslje kažeš da je to samo tvoje viđenje. Ali potpuno nebitno, u "žaru borbe" se može opravdati jer si na domaćem terenu, ovo je ipak tema o Audya ...

Ovo što kažeš za način sviranja i Tyrosa mi nije baš jasno. Je li onaj demo ritam iz Tyrosa prerađen za Audyu pa je loše složen ili je nešto drugo po srijedi?
Imao sam u rukama dosta razno raznih "sviraljki" i sijećam se da je SDKetron model malo "kasnio", a ponekad i potpuno zakasnio ako je style bio pohranjen u HD. S originalnim ritmovima nije bilo problema.
casper je offline   Reply With Quote
Star 20.04.2012, 19:50   #165
gerag
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 07.12.2008
Mjesto: Vranje i Beograd
Downloads: 1
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Gitara,Aranzer i pevam
Interesi: Dobra muzika i zene
gerag befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Pozdrav

Ja sam kupio Ketron Audya 5 31-12-2011 i nisam ga svirao do pre dva meseca jer takoreci nisam imao nista za njega a i nisam znao da rukujem sa njim.Evo sada posle dva meseca aktivnog koriscenja i rada sa njim mogu da kazem da sam prezadovoljan.Ne uporedjujem Audyu 5 ni sa Korgom,Yamahom i slicno jer tu nema sta da se uporedjuje-to su dva sveta razlicita.Posle mog tridesetogodisnjeg bavljenja muzikom Audya je jedini aranzer apsolutno po mom ukusu,tacno ono sto sam ocekivao a to je ZVUKCINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

Promijenjeno od gerag (20.04.2012 u 19:52 sati)
gerag je offline   Reply With Quote
Star 20.04.2012, 20:47   #166
zeljko
Banovan!

Standard

Hajde ljudi onda postavi te malo vise demo snimaka sa tom klavijaturom da cujemo...Malo vise dvojki 7/8,oryentala tj..narodne muzike da cujemo,a ne samo svi pricaju a nigdje nista odsvirano kako treba...Hocu da cujem orkestar od audye a ne prca samo...Moze li od boja da se napravi bar jedna terca kad se svira sam da to zvuci kao kad svira veliki orkestar Vlade panovica...Znaci nesto starije npr.neka sevdalinkica itd.

A moze i koji ritam da ubacite u download pa da konvertujem i ja sebi za Ketron Sd3..pOzz
Dodato:
ja koliko vidim nista ta Audya nije drugo sem noviji SD5/SD3 samo dodat sampler i audio drum kao i gitare koje su snimljene fabricki,pa malo bolje zvuce fabricki ritmovi...A sta je sa nasim ritmovima?Sve do sada sto smo culi od nasih ritmova moze tako da zvuci i na ostalim klavijaturama,pa mozda cak i bolje kosto rekose prije...Ja sam takodje cuo ovdje boljih demo snimaka do sada od ljudi koji sviraju korga,yamahe,ili cak i rolanda...eto to je to
Dodato:
Zaboravih da kazem da sam vidio na ketron stranici sve konvertovani ritmovi za Audyu od starijih modela ketrona koji mogu da se skinu....Jel to ta nova audya spala na to da joj treba ritmovi od starijih modela ili sta?Moje misljenje sve isto samo drugo pakovanje hehe

Promijenjeno od zeljko (20.04.2012 u 20:58 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 20.04.2012, 21:21   #167
ibanez
Žarko Brlja

ibanez's Avatar

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Mjesto: Titel
Godina: 64
Downloads: 135
Uploads: 60
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 28 puta u 27 Postova
Instrumenti: Gitara, aranzer modul
Interesi: Kao sav normalan svet
ibanez ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kolega @gerag,ne sumnjam u oduševljenost bilo kojeg vlasnika audya-e.I sam priželjkujem da je nekako nabavim.Nimalo ne potcenjujem bilo koju klavijaturu neke druge marke, čak mi se sviđa kako pojedine zvuče kad se dobro srede , ali ja sam navikao na Ketron XD3 modul koji je za mene do sada iz raznih razloga najprihvatljiviji.
Ketronove sprave svojim zvukom brzo osvoje onoga ko ih malo bolje upozna,ali nikada nisam bio isključiv jer svaki aranžer ima svojih prednosti a i nedostataka.Možda sam nešto preskočio u čitanju ove teme, ali nigde nisam naišao na to koliko Audya ima mesta za paterne.Pozdrav

Promijenjeno od ibanez (20.04.2012 u 21:23 sati)
ibanez je offline   Reply With Quote
Star 20.04.2012, 22:51   #168
aleksandar031
Odomaćeni član

aleksandar031's Avatar

Registrovan/a dana: 19.03.2008
Mjesto: Bajina Basta
Downloads: 3664
Uploads: 62
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 62 puta u 57 Postova
Instrumenti: Ketron Audya 5 SSD - JuziSound
aleksandar031 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
aleksandar031 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

samo prica i prica i prica u nedogled. ajde da cujemo jednu dvojku u izvodjenju ketrona, ne salse bolero i ostale fabricke ritmove
aleksandar031 je offline   Reply With Quote
Star 20.04.2012, 22:56   #169
zeljko
Banovan!

Standard

Bas to sam i ja mislio...Ja bih volio da cujem onu pjesmu kao sto na youtube pjeva Saban Saulic "Razbolje se simsir list" I ja skidam tu pjesmu pa cim budem gotov postavljam demo sa mojim vokalom ima da bude zahebalo vijekmalo sale nije na odmet,ali stvarno hocemo da cujemo Audyu i vise nasih ritmova i da to bolje zvuci nego npr.na ketronu sd5 bar ako ne bolje od korga i ostalih aranzera...Pozz
Star 21.04.2012, 01:54   #170
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od casper Pokaži Post
Koliko god pokušavam simulirati pogrešku, bez obzira na vrstu Styla, ne uspijeva mi napraviti takav brake (prekid) kao što čujem na tvom snimku
Neces ni uspjeti ma koliko se trudio. To prekidanje je poznata bolest Audye. Znaju to i svi oni koji uzdizu Audyu do neba ama im tesko da priznaju (debelo zavoljeli svoj instrumement pa ne vide, to ti je isto kao i sa djevojkama, ona debela, pjegava, ruzna do bola, ama njemu najljepsa na svijetu, ljubav ti je cudna rabota). Jos se lome koplja da li se radi o hardverskom problemu, kao sto je svojevremeno bio slucaj kod Yamahe 9000Pro (ista greska) ili je u pitanju Bug u operativnom sistemu. Tipovao bih na ovo prvo. I kod te Yamahe je bio hardver u pitanju. Ovo se desava jer resursi Audye nisu u stanju u pojedinim momentima da prerade silne podatke koji dolaze iz ritma i onda u nedostatku potrebnih resursa odnosno slabe performanse kompletnog sistema (misli se na hardver) dolazi do prekida, vrlo kratkih ali vrlo primjetnih i neoprostivih. Audya je samo neuspjeli italijanski pokusaj da kopira ili cak i nadmasi konkurenciju iz Japana. Vidjeli smo kako je to zavrsilo jer... zaista je zavrsilo. Nije Ketron jedini koji ima problema sa svojim aranzerima. Tu je Korg sa PA800 vrlo prezentan a i novi PA3X je imao dosta Bugova u svom kratkom bitisanju na trzistu. Yamahin posljednji aranzer koji je imao problema je pomenuti PSR 9000Pro (zanimljivo, PSR 9000 nije nikada imao nikakav problem sa tim prekidima). Roland ne zna sta znaci Bug kao i svi novi Tyrosi. Audya definitivno pripada projektima koji su samo na papiru odlicni. U praksi je pored tih prekida veliki problem i veoma sljampava integracija audio loopova koja je sve samo nije za upotrebu jer sve to kaslje, stuca i muca. Ne bih ulazio odmah u sve detalje ali ako se poneki ponosni vlasnik Audye bas bude interesovao ili cak bio "uvrijedjen" svim ovim sto pisem o njegovom ljubljenom instrumentu, neka se javi a ja cu to vrlo detaljno i veoma arugumentovano da objasnim.
Casper, cini mi se da sam to vec jednom napisao ama za svaki slucaj jos jednom... momak sve me vise i prijatnije iznenadjujes konstruktivnim diskusijama. Tako to i treba.

Promijenjeno od tranzit (21.04.2012 u 01:55 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije