Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 21.04.2012, 00:44   #1
marko87
Vredan član društva

marko87's Avatar

Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
marko87 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Cubase 5-Export u Stereo

E ovako, koristim OneManBand i Cubase kao sound engine. Napravio sam 16 kanala, i sve to povezao virtuelnim midi kablom sa OneManBand i to funkcionise kako treba. Kad hocu da snimim nesto sto odsviram obelezim kanale za snimanje , kliknem Rec dugme ,odsviram to sto hocu i to je snimljeno. E sad, kako da izbacim Stereo snimak u na primer mp3 formatu? Nadam se da ce ovo interesovati i ostale clanove foruma, jer dosta njih u demo sekciji postavlja upravo MONO snimke.
marko87 je offline   Reply With Quote
Star 21.04.2012, 01:08   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Vjerovatno za tih 16 Midi kanala u Cubaseu odaberes Kontakt kao VST instrument. To nisi naveo. Kada sve to snimis u Cubaseu i uradis eventualne ispravke, odnosno podesavanja levela, panorama, efekata itd. pojedinih midi traka, kao prvo definisi markerima odakle dokle hoces da exportujes. Tek tada idi na File > Expor > Audio Mixdown. U tom novom prozoru kreni odozgo, pa zadaj naziv tog audio filea koji ce biti exportovan, onda pod Path odredi gdje ce taj file biti exporovan, zatim pod File Format odaberi MPEG1 Layer 3 File. Ispod toga odredjujes kvalitet MP3 filea koji ces exportovati pa ako hoces najkvalitetniji modus onda pod Bit Rate odaberi 320kBit. Sample Rate mozes da ostavis 44100 kHz ili ako odaberes High Quality Mode onda te ta Sample Rate i ne interesuje jer u tom modusu je tzv. Variable Sample Rate. Pod Audio Engine Output ne diraj nista (nahrani majmuna i spavaj) sem ako slucajno vec nije cekiran Mono Export, to odmah deaktiviraj. Najbolji rezultat ces dobiti ako cekiras Realtime Export ali on traje koliko i sam snimak, pa ces morati malo da sacekas. Sve ostalo ostavi deaktivirano. Na ovaj nacin dobijas najkvalitetniji MP3 snimak.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 21.04.2012, 01:41   #3
marko87
Vredan član društva

marko87's Avatar

Standard

Ja sam i radio tako kao sto ste napisali, osim sto nisam dirao HQ mode i nisam kliknuo na realtime export. I to sam radio bas za one poslednje snimke sto sam postavio u demo sekciji.

Evo ovaj snimak sam radio exportovao tako sto sam izabrao High Quality Mode i Split channels, i onda sam dobio 2 mono snimka sa oznakama Left i Right, i onda sam ih spojio u jedan snimak sa 2 kanala.

http://kiwi6.com/file/e7z4zr4577
Star 21.04.2012, 02:01   #4
tranzit
Banovan!

Standard

Nije potreban Split Channel jer i taj snimak sto si sad postavio je takodje mono. Neki drugi uzrok je presudan za taj tvoj mono snimak. Da probamo po principu iskljucenja. Koju audio kartu koristis ? Da li snimas midi podatke iz OMBa ili putem routinga na audio karti snimas audio fileove u Cubase ?

Promijenjeno od tranzit (21.04.2012 u 02:02 sati)
Star 21.04.2012, 03:04   #5
marko87
Vredan član društva

marko87's Avatar

Standard

Koristim SoundBlaster Audigy. A posto mi je OMB povezan virtuelnim midi kablom za Cubase u kome imam 16 kanala snimam MIDI podatke.
Star 21.04.2012, 03:23   #6
tranzit
Banovan!

Standard

Ima samo jedno objasnjenje za taj mono "rezultat" pod uslovom da si sve ostalo oko exporta propisno uradio. Taj uzrok je da iz nekog razloga Cubase ne snimi i podatke o Panorami pojedinih midi kanala koje posalje (ili mozda i ne posalje) OMB. Provjeri svaku od midi traka koje snimi Cubase i pronadji koja vrijednost (ako je ima) stoji za midi controller 10. Odmah cemo znati mnogo vise.
Star 21.04.2012, 22:04   #7
marko87
Vredan član društva

marko87's Avatar

Standard

Kad otvorim traku , i u donjem delu prozora ima da se izabere Velocity,Expression,Pan,Foot......

Izaberem Pan(CC10) i nema nikakvih podataka tu za razliku kad npr. izaberem velocity. Tu je tacno i problem
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 22:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije