|
|
Boje i semplovi Za sve u vezi boja i sampleova pitajte ovde... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Odomaćeni član
|
![]()
Da ne otvaram novu temu,sa cime moze da se konvertuje .ksc format u format za Kontakt?Nisam nesto radio sa Kontaktom ali ne moze da ucita .ksc fajlove.U awave studio nema ta ekstenzija za kontakt .nki.Mogu li u Kontaktu da se prave multisemplovi od wav fajlova i kako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
KSC ti je Korg format i to je samo jedan zvuk koji imas .Njega mozes da ubacis u Awave sa desne strane prozora tako da ga povuces sa misem.Njemu moras onda da odredis na kojem mestu ce da svira ako je potrebno uradis loop i sejvas ga pod neki instrument.Kad hoces da ga sejvas tu onda odaberes u koji format.Najlakse ti je ako imas od Korga cjeli instrument znaci i KSC i KSF i KMP onda u Awave ucitas samo KMP a program ubaci sve ostalo sto je potrebno i odredjeno imas onda i key zone i sve .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
taj KSC je cini mi se skripta koja poziva sve semplove u setu, ono sto tebi treba je KMP, lepo skini najnoviji kontakt 5.0.3 i nemas frke. Ja sam to probao sa setom za M3 , i nije imao problema sa semplovima. Takodje sam probao da exportujem semplove iz Pa3x u kmp, e sa njima pravi problem, tj. ne poredja semplove kako bi trebao.
![]() |
#14 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Kod konverzije u bilo koji format su bitni: Ksf (raw samples = samplovi), Kmp (Multisamples) i PCG (sound program).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Odomaćeni član
|
![]()
Znam to drugari,nego kako neki korgov multisempl da konvertujem u format za Kontakt 5,da mogu da ga koristim u tom programu?U AwaveStudio nema ektenzija .nki i .nkx da bih mogao da ga konvertujem.Izvinjavam se,mislio sam na .KMP, .KSC je nesto drugo.
Promijenjeno od zsimonovic (30.10.2012 u 03:46 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.08.2007
Mjesto: Babušnica
Godina: 42
Downloads: 2733
Uploads: 14
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Svašta nešto...
![]() |
![]()
Pogram sa kojim možeš da konvetuješ se zove Extreme Sample Converter, ja imam verziju 3.5.9.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pravi prijatelj foruma
|
![]()
ESC nema u sebi Korg format jedino da sa Awave pebacis u neki drugi pa onda sa ESC u nki.Sumnjam da ces na kraju biti zadovoljan sa onim sto dobijes .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Odomaćeni član
|
![]()
ides u awavestudio, importujes kmp ili ksc sve semplove u jednom kliku, snimis ih kao sf2 ili gig,, podignes extreme sample converter ili cdxtract i taj sf2 ili gig pretvoris u kontakt. a mislim da chiken sistem translator jedini sve ima formate. to su ta tri glavna. sve moze. poz
Sledeći član vam se zahvalio branoy za ovaj koristan post: | zsimonovic (30.10.2012) |
![]() |
#19 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
Aman Kontakt cita Kmp format.
Sent from my LT18i using Tapatalk
![]() |
#20 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Badava ti to pises... ovo mu dodje kao kad razgovaraju lijeva patika i desno plucno krilo... niko, nikog ne slusa, svi pametuju a rjesenje jednostavno, da jednostavnije ne moze biti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|