Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 08.06.2013, 20:58   #311
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Padalo mi je to na pamet ali nemam nameru to da radim, jer zvuk sa tel. ne moze preneti apsolutno nista. Klav. je jos u fazi pripreme, i siguran sam, da ce se uskoro na YT moci cuti klipovi.
calevh je offline   Reply With Quote
Star 08.06.2013, 21:10   #312
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Na bk9 moze da se npr. ucitavaju i pustaju audio loopovi, tj. iseceni delovi iz pesme, i to radi super. gledao sam danas na youtube coveka koji je isekao par delova iz pesme "gangham style" i uklopio delove u fabricki ritam, i neverovatno dobro sinhronizuje na licu mesta, i uklapa sa ritmom.
E sad, sta meni nije jasno... zar ti audio loopovi ne rade na nekom principu semplera, kako se to uopste moze ucitati da ga klavijatura prepozna, i uklopi savrseno u ritam, prati svaku promenu tempa... Ja sam mislio da to ima veze sa semplerom, i da loopovi idu direkt u ram memoriju, pa da se odatle koriste u daljem radu na klavijaturi, ali to izgleda kod bk9 nije slucaj, nego radi na nekom drugom principu...
I jedna mala pimedba, ako bk9 ima dobro isprogramirane acoustic i super natural sounde, onda je ova klavijatura nezasluzeno svrstana u seriju bk (backing keyboard) modela... mislim, svaka klavijatura moze da sluzi za pozadinsku pratnju, ali ova je na malo vecem nivou.
Star 08.06.2013, 21:49   #313
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od yamahapassion Pokaži Post
E sad, sta meni nije jasno... zar ti audio loopovi ne rade na nekom principu semplera, kako se to uopste moze ucitati da ga klavijatura prepozna, i uklopi savrseno u ritam, prati svaku promenu tempa... Ja sam mislio da to ima veze sa semplerom, i da loopovi idu direkt u ram memoriju, pa da se odatle koriste u daljem radu na klavijaturi, ali to izgleda kod bk9 nije slucaj, nego radi na nekom drugom principu...
Uvijek audio loopovi rade bazi samplera jer je za reprodukciju i manipulaciju bilo kakvog audio materijala neophodan samper u bilo kojem obliku. Kod BK-9 su za to zaduzeni tzv. Audio Keys, kojih ima sedam (najvise taste na samom keyboardu) i na koje se sa USB sticka mogu uvesti audio fraze koje se kasnije mogu manipulirati. Ove audio fraze se zaista uvode u jednu, za to specijalno napravljenu, radnu sampling memoriju. Jos jedna funkcija na BK-9 bazira na slicnom principu a to je Chord Loop funkcija koja memorise redoslijed akorda ritam sekcije, tacnije receno, snima u vidu .wav audio loopa to sto dolazi od Chord ritam sekcije. Taj audio loop se kasnije moze upotrijebiti u live svirci na razne nacine. Roland BK-9 je daleko mocniji instrument no sto se na prvi pogled moze pretpostaviti a pogotovo daleko mocniji nego sto pojedini ucesnici u ovoj temi mogu i da sanjaju. Odlicno se zabavljam citajuci pojedine postove vrlo neobavjestenih i na kraju, vrlo neukih muzicara, koji izgleda pisu samo da bi nesto napisali ili iz ciste sujete jer pripadaju nekom drugom "taboru" obozavalaca nekog drugog Brenda. Toliko neznanja i toliko samozaljubljenosti u sebe i svoj instrument, a da se pri tom toliko malo zna o doticnoj materiji, cini se, postoji samo na Balkanu. Ime "Backing Keyboard" je sasavim dobro odabrano jer BK-9 i jeste klasicni i rasni Backing Keyboard posto mu je ovo, sa obzirom na gore pomenute osobine i mogucnosti, primarna funkcija. Medjutim, to jos uvijek ne smeta da se BK-9 upotrijebi i kao solo instrument imajuci na umu njegove izvanredne sounde.

Promijenjeno od tranzit (08.06.2013 u 21:54 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 08.06.2013, 22:23   #314
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Standard

Tranzite, ima li sta sto ti ne znas
Star 08.06.2013, 22:41   #315
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ima... ihhiiihhhiiiiiii... ima koliko hoces toga. Ne znam da strikam, ne znam da vezem, ne znam da peglam, da perem veliki ves, ne znam da perem sudje, cak ne znam ni da ukljucim masinu za pranje vesa ili sudja... vidis, da ne znam osnovne i vrlo bitne stvari.
Je l' da, da bi bila ogromna sramota da ne znam svoj posao, posao od kojeg zivim... nije to nista posebno, samo sam konsekventan u onome sto radim. Tu ne trpim greske i neznanje, kod sebe pa onda i kod onih koji takodje zive od istog posla, kao sto ne trpim ni dezinformaciju ili poluznanje sa kojim se pojedinci razmecu. Poluznanje je vrlo opasno... najopasnije... bez obzira o kojem se domenu radilo. Poluznanje je odgovorno, izmedju ostalog i za velike svjetske katastrofe, pa i za ratove, na kraju krajeva. Poluznanje (ili 1/4 znanje ili...) koje se prezentira kao "veliko" znanje je u audio sektoru pogubno za kolege, kao i za one koji tek treba da dodju na scenu jer zive obasuti dezinformacijama koje ih garantovano vode na krivi put. Iz tog razloga uvijek ostro reagujem na svaku neistinu ili dezinformaciju, sto bi rekli, djonom. Kada nesto ne znam ili nisam potpuno siguran onda i ne pisem ili ako i napisem sto god, onda obavezno naglasim da nisam siguran. Bili bi daleko obavjesteniji i imali mnogo manje problema, da se i ostali na taj nacin ponasaju na ovom a i ostalim forumima, koji su u medjuvremenu postali, skoro osnovna literatura muzicara.

Promijenjeno od tranzit (08.06.2013 u 22:44 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 09.06.2013, 15:23   #316
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Loopovi su stvarno lepa stvar. Mogu se smestiti naograniceno na USB sticku, pri jednom pozivanju, odredjenog foldera, mozemo koristiti maximalno 7 loop-a, svih sedam u isto vreme ili pojedinacno uz ritam ili bez njega. Mogu jako lepo posluziti i kao posebna varijacija, bukvalno receno na raspolaganju imamo 11 varijacija... Pozivanje sa USB stick - a se vrsi zaista brzo. Nesa je napomenuo da su ekrani suvise mali, moram priznati da je tako to je cinjenica. Ali cinjenica koja se sa sto duzim koriscenjem ove klavijature sve manje primecuje, jdnostavno kad se unesete u svirku ili samo sredjivanje instrumenta, ekranu postaji sasvim pregledni i sasvim dovoljni.
Jedna stvar koja mi se jako svidja kod Bk serije, je ta sto uz pomoc perf. lista, favourit-a, postoji mnogo nacina na koji se moze "organizovati" klavijatura, biranje boja, ritmova, performansi... Zaista daje dosta nacina, pa kome sta odgovara. Jos jedna stvar je da USB stick, prepoznaje momentalno. Potrebno vreme za ucitavanje je vrlo malo.
calevh je offline   Reply With Quote
Star 10.06.2013, 09:37   #317
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

BK-9 Audio key_part_2
You need to upgrade your Flash Player

Ko zeli da pogleda i cuje demonstraciju neka izvoli.Audio loop-ovi-demonstracija
Star 10.06.2013, 11:48   #318
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Standard

Neso, ovo sam i ja gledao, zato sam i pitao sto se ticee loopova kako idu... Da je bk9 dobio jedan sempler u rangu fantoma g6, mislim da bi to bio kraj price za bilo kog muzicara nebitno koji stil muzike svira. Ali to ce ostati u domenu lepih zelja...
Star 10.06.2013, 11:53   #319
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

verovatno onda ljudi ne bi kupovali G6.
Znam da si ti gledao ovaj snimak ali sam ga postavio zbog kolega koji nisu i za koje je ova opcija interesantna.Meni licno ti loop-ovi nisu znacajni.
Dodato:
meni su sasvim dovoljne sve opcije koje ima BK-5 i nemam potrebe za skupljim modelima Rolanda.Neka mladje kolege jure trendove,ja sam odavno prestao.

Promijenjeno od nesaband (10.06.2013 u 11:57 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nesaband je offline   Reply With Quote
Star 10.06.2013, 18:50   #320
nemanja 1982
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Downloads: 3620
Uploads: 9
Rekao HVALA: 152
Zahvalili mu 27 puta u 27 Postova
Instrumenti: Kurzweil K2661 Roland XP10 Yamaha V50
Interesi: Muzika
nemanja 1982 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Opasna spravaa.. Koja joj je cena
nemanja 1982 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije