|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
imam pa 80, i htio bih da ga povezem sa racunalom, i u nekom programu da mogu kucati bubanj, i kada preslusavam prije nego sto sam napravio ritam, da mi svira sa bojama iz klavijeture, da su mi odnosi kakvi i budu, jer je dosta lakse kucati ritam na racunalu predpostavljam nego u klavijeturi... dali iko od vas tako pravi ritmove, matrice, bilo sta, i ako mi moze reci kakav kabel mi treba, dali moze sa onim sto ide na usb, a u klavijeturi midi, i dali je komplikovano sve to povezati? hvala
znaci da pravim ritmove, kao kad se programira bubanj u nekom programu... Promijenjeno od gogspa80 (24.08.2009 u 13:14 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Sto se tice kabla,mozes da povezes klavijaturu sa bas takvim kablom kako si i pomenuo.To je vrlo jednostavno.Midi In i Out u klavijaturu,a USB u kompjuter.
Sve mozes da radis u programima kao sto su Cubase SX 3,Nuendo,Sonar,Pro Tools i sl. Da bi mogao da u takvom programu radis sa bojama iz PA 80,moras da skines sa net-a patch odnosno instrument definition listu za PA 80 i ubacis je u program koji koristis(recimo Cubase).Tako da,kada startujes program i odaberes tu patch listu sa bojama tvoje klavijature(Pa80),cujes na aranzeru njegove boje. I onda u drum editoru kucas bubanj,a u ostalim track-ovima snimas solo boje od Pa80. Znaci,bez instrument definition liste ne mozes koristiti u MIDI snimanju njegove boje. To moze vrlo lako da se nadje na net-u ili u download sekciji YU-Midi foruma. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
hvala ti na odgovoru, kupio sam midi- usb kabal i radi sve, samo ne mogu nigdje naci instrument definition listu za korg pa 80...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Poslacu ti na PP link na sajt,sa kojeg mozes besplatno(naravno) da
skines .INS file (Instrument Definition File) za Korg PA80. Tamo pise da je za program Cakewlk,Sonar a da li moze za druge ne znam. Kada to skines,mozes postaviti u download sekciju,jer ja nisam ovih dana u mogucnosti.Ovo sam slucajno nasao,ali ne mogu uploadovati. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|