|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#10 | |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]() Citat:
Osvrnuo bih se na kritike na moj post. U globalu slažem se sa svime, jer činjenica i fakti su da sam ovo pisao iz glave i stvarno pomješao sam neke podatke. No zamolio bih kolege da malo pomnije pročitaju što sam napisao : Istina umjesto 8 Mb radne memorije napisao sam 14 (valjda sam ga zamjenio sa N5). S druge strane, niti u jednom svom postu nisam nikad ni spomeno a kamo li tvrdio da je N serija KORG-a sampler workstation. Za oscilatore i sam vidim da sam debelo pogrješio i duplirao podatak. Što se tiće zvuka tamburice, i taj njegov ROM zvuk kad se obradi kroz efekte u edit modu programa i combia odgovorno tvrdim daje bolji ton od večine lošesempliranih nazovi tamburica (prerađinih od nekakvih mandolina) na LE-u i Tr. Ukusi su različiti, no uho je uho. Činjenica je da je sound mandoline odnosno tremola nekima s N364 smiješan, no niko se nije s njime ozbiljno pozabavio kao osobno ja i i još neki korisnici N364. Opet, uspoređujući M1, 01W i X3 sa N364 je uopće smiješno jer osim bolje tipke na njima ništa nije za usporedbu sa N364 koji btw osim što ima duplu tj trodublo veču polifoniju i memoriju ima i pristupačniji engin za obradu zvuka, za ono vrijeme kompatibilan putem MS-DOS-a sa svakim računalom, što niti jedan prethodni KORG nije imao u tom omjeru, da se ne osvrčem na "idiotske" kartice koje nisu puno pridonesle kvaliteti zvuka, pa do "kljakavih" sequencera itd. Po osam sounda su mogli i prijašnji KORG-ovi koristiti u COMBI modu, samo ne u real time-u, koji je btw N364 prvi pokrenuo u KORG-u. Neču se sad dalje prepucavati, jer u ono vrijeme je samo Trinity bio jači KORG Workstation, ali u AI2 sintezi niti jedan aktualni niti prijašnji nije. Osvrnemo li se u usporedbu na LE i Tr, i dalje tvrdim da su oni niskobuđetni KORG-ivi workstation sampleri i generacijski kao što su u vrijeme kad su izašli bili prema Extremu (ne spominjem M3 ili Kronos) bi u ono doba bili kao KORG X5 prema N364. Enginom je X5D bio isti, ali bez flopy jedinice (u ono vrijeme standard kao danas USB) i sequencera puuunnno iza ikojeg iz N serije. Isto tako ne samo da je glupo, nego neozbilno uspoređivati sound engine u generacijskom smislu, no nika, ama baš nikad nisam tvrdio da je N364 bolji od Triton Clasica, jer to je kao da uspoređujem Golf 1 i Golfa 6 generacije, ali ako ih stavim u kontekst uloženo dobiveno onda je i LE i Tr bili VW Lupo, a Extreme Passat, a N364 je u ono vrijeme u najmanju ruku bio VW Bora, ako ne i Schirocco. Za informaciju (vezano uz Depeche Mode i Duran Duran), Yamaha VL-7 (i VL-1) je proizvedena 1991 g. kad su stvaralački spomenuti bendovi stvorili svoje najveće hitove. I prije su bili slavni, no osvrčem se na po meni najuspješnije razdoblje njihove produkcije). Kritike oko nekih propusta vezanih oko podataka same kljave prihvačam i zahvaljujem na sugestijama i ispravcima. Spomenuo bih da je kroz moje ruke do sada prošlo jedno 50-tak workstaiona i aranžera, i da kao svako ljudsko biće griješim i ne mogu sve podatke zapamtiti. No ovo je forum, i iznose se vlastita uvjerenja i fakti. Navoditi moje ime na loš glas, prozivati me neznalicom je krajnje neetički i neprofesionalno. Ja nikog ovdje ne vrjeđam i ne omalovažavam, a iza zvojih stajališta odgovorno stojim. I za kraj, odavde me je otjerala neozbiljnost pojedinih članova, arogantnost pojedinim tipova sklonih samodokazivanju putem Wikipedije (ja sve što znam dajem iz glave i ne koristim priručnike i šalabahtere). Ovdje sam bio prvenstveno da kao muzičar pomognem savjetom, materijalom svakom dobronamjernom kolegi muzičaru, da se družimo i razmjenjujemo iskustva i materijale. Nažalost, pojavili su se neki željni predavanja, ovdje glume profesore i šire svoja uvjerenja. Dečki, nemojte meni soliti pamet. Imam hvala Bogu zdrave oći i uši i znam što valja, a što ne valja. Mogu dat preporuku al na osnovi napisanih stvari iz user manuala nekome djeliti packe i soliti pamet nikako. Osim toga ovo ionako rade (ispravljaći netočnog navoda) šverceri i sitni trgovčići kojima slabo ide posao. Oni danima sjede i drkaju po svim tim syntovima, nisu tezgaroši i svirači i ne uživaju u muzici, a od svih navedenih stvari koje nabrajaju koriste jedva 20 %. Toliko od mene, bez zamjerke. Čujemo se opet 2015 g.
![]() |
Favoriti |
Oznake |
korg, n364 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|