Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Alati tema Display Modes
Star 22.01.2012, 21:34   #13
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nazalost svako misljenje je subjektivno pa tako i ova o Yamahi DSR....
Da ima snage na pretek-to je tacno...Da je nikad nisam jos uterao u peak iako sam ih "gurao" do daske -i to je tacno..
E sad sto se tice visokih i niskih i uopste kvalitete zvuka to je vec malo u suprotnosti od onoga sto ja mislim...
Prvo prije nego sto bilo sta komentarisem da kazem da su drajveri u Yamahinimn DSR kutijama - EMINENCE radjeni za Yamahu....
Za razliku od JBL PRX serije , DSR ima topliji i dosta "uhu" ugodniji zvuk...Ovo nije samo moje misljenje nego i drugi koji su slusali i poredili sa JBL-om imaju isto misljenje....
DSR, zbog stvarno velike rezerve u snazi (za razliku od JBL-a kojeg mozes da uteras u peak vrlo brzo) na nekim normalnim snagama mozes da doteras da zvuci veoma fino bez primetnih izoblicenja u zvuku...Ovo se pogotovo primeti ako "poteras" kutije na veliku snagu , za razliku od JBL gde su izoblicenja primetna pre nego sto DSP odreaguje i promeni celokupnu boju zvuka.Yamaha ima veci i jaci High Frequency drajver.
Moje generalno misljenje je pozitivno za obe kutije i PRX i DSR...DSR me si vise svidja jer je , sto bi se reklao, pozitivno predimenzionisana , i sve mozes da doteras da zvuci fino i da imas snage na pretek...Kod PRX-a je malo drugacija prica , ali kao sto rekoh -jako dobra kutija....
Da ne ulazim previse u tehnicke detalje i jedne i druge kutije.....
Moja dobitna kombinacija je:
SUB + TOP : JBL PRX618 XLF + Yamaha DSR 112 po kanalu
bez subwoofera za manje svirke: DSR115 po kanalu ili JBL PRX615M x 2 po kanalu

Pozdrav.....
zox2003 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije