Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ketron

Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri

Alati tema Display Modes
Star 29.04.2012, 12:39   #11
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ima jedna stara poslovica: "Uzaludno je dokazivati nekom ako taj ne zeli da mu se dokaze". Insistiras vec u nekoliko postova da postavim nekakve snimke koji bi eto bili cvrsti dokaz necega ? Cega ? Kako ces ti cuti te razlike izmedju instrumenata na jednom MP3 ili ne daj Boze video snimku ? Sta tu ti ili bilo ko drugi moze da cuje ? Kako ces na jednom MP3 snimku da cujes razliku izmedju Ketronovih 16Bit/44.1 kHz i Korgovih 24Bit/48kHz ? Ne da to ne mozes ti, nego niko na ovom bijelom svijetu. MP3 je ubogaljivanje sounda. MP3 bih zabranio pod prijetnjom duge zatvorske kazne. To je u standardnom formatu 11 puta komprimirani Wav file. Taman toliko je i kvalitet losiji. I ti bi da na takvom jednom MP3 demo snimku cujes kvalitativnu razliku. Ako ti je bas do slusanja kako se cuje aranzer koji ja upotrebljavam i ako je takav MP3 snimak mjerilo za tebe (mada sam ga postavio u najvecem mogucem MP3 kvalitetu (320kbps) onda otidji na moje demo snimke pa slusaj do mile volje. Ne insistiraj dalje na tim demo snimcima, oni vrlo malo govore o jednom instrumentu. Ako me budes tjerao da postavljam demo snimke samo fabrickih sounda tog mog aranzera, bojim se da ces baciti tu Audyju kroz najblizi prozor. Ne radi se o tome da izmjerimo ciji je veci ovdje niti je to smisao, niti to ista moze bilo kome da dokaze, nego da argumentovanom diskusijom damo ocjenu o jednom instrumentu. Ja sam je dao a sve sto se od vas dvojice ili trojice culo je koliko volite i koliko vam se dopada Audyja. Poredjenje svih pomenutih instrumenata a i dosta drugih obavljam sam jer svi ti instrumenti stoje ovdje oko mene. Ne trebaju mi nikakva hvalisanja proizvodjaca jer sve sto hocu da saznam o nekom instrumentu uradim na osnovu svojih istrazivanja i testova. Imam srecom priliku da neposredno poredim na potpuno istom okruzenju sve sto ugleda svjetlo muzickog neba. Kada sam pisao o kvalitetu sounda onda je to bilo iskljucivo ono sto sam cuo. Pominjes nekakve inzinjere, njih imaju i svi ostali proizvodjaci a i sam sam jedan od takvih i svi ti inzinjeri tvrde da je njihov proizvod najbolji. To je normalna pojava. Opet ponavljam jer to opet nisi registrovao bar prema tvom pisanju: ne kaze niko a najmanje ja, da je Audyja los instrument vec samo da nimalo bolji nije od ostalih vodecih a po mom skromnom misljenju je nesto ispod njih i po kvalitetu sounda a i po mnogim funkcijama. Nemoj me tjerati da specifikujem sve sto joj nedostaje odnosno ono sto nije uradjeno dovoljno dobro. Zasto ovo ne procitas konacno i svedes diskusiju na to ?
tranzit je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije