|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#14 | ||
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
To ti meni bas ozbiljno o "pomaganju" na forumu ? Sta drugo radim ovdje ? Mozda bi jedan pogled na moj profil puno toga razjasnio.
Bas radi toga sto kolega ocigledno ne barata materijom kako treba, su i uslijedili moji savjeti, u dva posta u ovoj temi : Citat:
Citat:
A sad nesto o mogucnosti promjene solo sounda kod G1000 prilikom sviranja midi filea. Ta minimalna mogucnost koju si opisao je toliko nefleksibilna da nije vrijedna ni pomena jer bi se u tom slucaju cijelu pjesmu, sviralo jednim jedinim soundom bez mogucnosti promjene sto je naravno totalno nefleksibilno i na kraju, nebulozno. Ako si vec imao volje i namjeru da kolegi pomognes, onda je to trebalo da uradis detaljnije i do kraja jer je i te kako moguce mijenjati solo sounde na G1000 u toku reprodukcije midi filea i to na dva nacina. Prvi i bolji je upotreba nekog od Program Changera, sto je investicija od nekih pedesetak eura a drugi ne kosta nista ali trazi vrijeme i rad. Posto se radi o midi fileu, cija je reprodukcija strogo vremenski definisana, moguce je na kanalima midi filea koji odgovaraju midi kanalima solo Partova, upisati u toku pjesme, sve potrebne mdi komande, konkretno Bank i Program Change naredbe, kao i razliciti Volume, Panoramu i Efekte za svaku od tih promjena. Ovim putem se, ako treba, mogu za solo upotrijebiti soundi koji su adekvatni soundima koji se inace pojavljuju u doticnoj pjesmi a koji ce se "automatski" pojavljivati na solo Partovima taman onda kada to i treba da se desi. Sve ovo je u sustini vrlo lako uraditi za onoga ko se pristojno snalazi u materiji pa i za kolegu ukoliko se malo vise pozabavi midi teorijom. Promijenjeno od tranzit (17.08.2013 u 14:57 sati) |
||
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | megane (19.08.2013) |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|