Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Alati tema Display Modes
Star 12.02.2014, 02:36   #11
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Odlicno je to sto radis. O tvojoj svirci nema potrebe da ponovo pisem iste hvalospjeve, ti si rasni muzicar i tu nema sta mnogo da se kaze, sem da uvijek iznova utvrdim da se nisi ulijenio i prestao da vjezbas.
Medjutim taj tvoj rad na ritmovima, da li si probao sve, ama bas sve, da odradis na nekom DAW-u. Neuporedivo je lakse i neuporedivo imas vise alata za rad u jednom software sekvenceru nego u PA3X. Drugo, ti si sposoban muzicar i sem bubnjara, mislim da nista drugo ne bi trebalo da "kucas" jer sve mozes snimiti normalnim sviranjem u nekakvom Cubaseu ili slicnom programu. Cak sam uvjeren da bi i ritmovi koje radis, dobili na vrijednosti jer bi izbjegao kvantizaciju i ostala "masinska" pomagala koja ritmove cine sterilnim. Nikako mi ne ide u glavu da "kucanje" u bilo kojem aranzeru moze biti brze i komotnije od rada u dobrom sekvenceru gdje je sve moguce napraviti u najkracem roku. Dalje, uvijek mozes iskoristiti vec odsvirane pasaze ili citave dijelove i nadograditi ih. Ionako je vec sve odsvirano, a i topla voda izmisljena. Radi se samo o sitnim nijansama i naravno miksu ritma, koji opet mozes daleko efikasnije uraditi u sekvenceru nego na samom PA3X. Posto pripadam starijoj generaciji (mada jos nisam metuzalem), mogu to kucanje u aranzeru uporediti sa kucanjem koje smo morali raditi na hardware Patern sekvencerima davnih godina jer nisu ni postojali software DAW-ovi ove klase koju danas imamo. Bilo je nesto jadnih i bijednih softwera ali toliko labilnih u tempu da ih je jednostavno bilo nemoguce upotrijebiti za studijski rad. Iz tog razloga mi je i poznato kakav je posao to kucanje jer se ono uopste ne razlikuje od onoga koje smo mi morali da radimo, posto jedan Style nije nista drugo nego niz Paterna sastavljenih u jednu cjelinu.
tranzit je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije