Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Sistemi

Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije...

Alati tema Display Modes
Star 16.08.2020, 16:05   #1
GFI HC2
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 16.08.2020
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
GFI HC2 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Razglas: kucna varijanta za vezbanje i probe

Pozdrav svima,

Nisam u muzickim vodama (ako zanemarimo neke garazne bendove od pre 30 g., iz srednjoskolskih dana , ali bih za naslednicu (koja pokazuje zanimanje u tom pravcu - vocal, hvala joj na tome obezbedio neki kucni razglas za vezbanje (sobna varijanta u Covid okolnostima).

Trenutne potrebe (moja procene, za sada) su sledece:

- vocal, 2 ulaza
- gitara, 2 ulaza,
- veza sa racunarom, kao nosac zvuka a i zbog softverske podrske
- mogucnost pustanja muzicke podloge sa telefona (tableta, mp3 player-a, cda i sl.)
- postojanje stereo ulaza (mogucnost da u nekom momentu povezem Yamahin risiver/strimer )
- mogucnost povezivanja muzicke kartice (za slucaj da se u buducnosti pojavi potreba za snimanjem

Velika dilema je u osnovnoj postavci stvari: aktivni/pasivni mixer ili pasivni/aktivni zvucnici?

U tom pravcu razmisljao sam o sledecem, uzimajicu u obzir i eventalno buduce prosirenje gornjih potreba:

OPCIJA 1:
- pasivni mikser: Yamaha MG10XU
- aktivni zvucnici: RCF ART 310A mk3

OPCIJA 2:
- aktivni mixer: Yamaha EMX 2
- pasivni zvucnici: RCF ART 310 MK3 (ne znam da li sam dobro uklopio snagu sa mixerom?)

- mikrofon RODE M1 (lili nesto drugo do max. 100/120 eu)

Ja sam blizi OPCIJI 1, ne znam da li gresim?

Takodje, ne znam da li gitaru na mixer moram obavezno prikljuciti preko DI BOXa ili mogu direktno (koristim i DS1, ako je to bitno za ovaj deo).

Hvala unapred svima koji imaju strpljenja da procitaju ovaj post i da daju neko svoje misljenje, odgovore, komentare i sugestije.
GFI HC2 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije