Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Alati tema Display Modes
Star 26.05.2009, 13:40   #10
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ zox2003

Vidi, Pa60 ima istu ploću i isti sistem napajanja kao i Pa80. Čak već na Pa60 već i imaš predviđeno mjesto za lotanje slota potrebnog za flash karticu i neki majstori to već naveliko rade. Na njega može ići ugradnja Flash readera bez problema, no s Pa50 kako sam se informirao će to ići jako teško.
Ispravljač (napajanje) napona od Pa50 je puno slabiji nego na Pa60/80 koji imaju ispravljač u sebi, ali i malo drugačiji sistem napajanja.
Znaći moj osvrt i savjet se odnosi prvenstveno na KORG Pa50, za njega mislim da će ugradnja Flash readera i posebice USB konekcije biti jako veliki i skupi zahvat. Samo ti USB interface košta 130 €. A danas daš Pa50 i uz 300-tinjak € nadoplate imaš Pa80 i jako dobrom stanju.

Promijenjeno od kreso (26.05.2009 u 13:42 sati)
kreso je offline   Reply With Quote

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije