Ja mislim da je ovakvih tema bilo po forumu, ali ajde da se ponavaljam.
Ja sviram X5D, radim mesano i zadovoljan sam njim koliko moze da pruzi za neki pocetnicki stadium kvaliteta zvuka, nije toliko los da ne mozes da radis tezgu ali naravno da je tehnologija napredovala daleko od AI2 sinteze.
Slusao sam DX21 i po meni je klavijatura mnogo losija od X5D, cak je i taj lik cija je yamaha bio odusevljen X5D jer mi je prethodno ispricao da ga je imao i prodao jer mu je bio los

Ocigledno je navikao na COPY-PASTE sa foruma i sl... Znate on kad vam prodaju klavijaturu koja je profi i onda da bi opravdali cenu kazu sredjena!!! Da, ali za koga prijatelju?! Za tebe ili mene? Tako da te price nemoj da popases...
Jos jedna stvar, u X5D se ne ubacuje terca vec se pravi...sve sto nadjes na forumu su gotovi setovi sa odredjenim bojama koje imaju tercu, a da li tebi one trebaju i sta da radis kad su one boje od kojh se pravi u stvari iz PROGRAM A banke...hm...a tebi te boje ne trebaju... Neka pricaju sta oce, ali set za klavijaturu, bilo X5D ili MOTIF ( sto je jos gore) se pravi prema korisniku, tj on ga sam pravi... Ne privikavas se instrumentu jer ces ostati ogranicen tim setom... Budi pametniji od klavijature
Cena jeste oko 150 eur, a price o XP-30...500-600eur!!! to je precenjeno jer za te pare imas LE! Sta sad, sto su ga svirali Kurta i Murta, Lukas i jos neko skup...inace jako ces tesko da ga nadjes i zato je takva cena. Ja sam jedno vreme bio zagrejan za to ali odustao kad sam video cene jer nema svrhe davati taj novac za klavijaturu koja nije sempler... Pusti te price...