|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#33 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ama izgleda da i ti i ja ovo dzaba pisemo. Bas tako kako kazes, nema pristojnog sviranja bez dinamike i aftertoucha i sve sto se uradi na klavijaturi cime se imalo poremete njene kontrole ne moze da bude dobro. Svaki instrument je jedna cjelina kod koje su pojedini dijelovi striktno podeseni jedan prema drugom. To spustanje dirki zalazi vrlo duboko u osnovne funkcije klavijature i kao rezultat se dobije poremecaj ravnoteze cijelog instrumenta odnosno ti pojedini dijelovi instrumenta ne stoje vise u onom odnosu kako je to proizvodjac zamislio. I tu svu izuzetno dobru RX sintezu je nemoguce maksimalno iskoristiti bez da je sama klavijatura po svojim dinamickim i aftertouch karakteristikama onakva kakva odgovara bas toj sintezi i definisanim kontrolerima u njenim sound programima. Mislim da bi i koriscenje volume ili expression pedale jos vise doprinjelo da ta draz muzike, o kojoj pises, jos vise dodje do izrazaja. Sto vise kontrola, to je i svirka raznovrsnija.
|
![]() |
Favoriti |
|
|