|
|
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Vidim da ti je izbor brendova ogranicen na EV/DYNACORD, pa zato cu se zadrzati na njihove proizvode.
Veruj da za 600-700ljudi treba ozbiljan PA sistem! Tako da zaobidji POWERMATEa i uzmi sebi CMS mikser. CMS(Compact Mixing System) ti je u stvari POWERMATE bez pojacalo... Za 4000EUR mozes da uzmes dobro ocuvan Dynacord Powermax3/5 sistem. Powermax 3: XA ili PM2600 snagas+F120 sateliti+ F5 basovi Powermax 5: XA ili PM2600 snagas+F150 sateliti+F8 basovi dobra solucija ti je isto gorepomenuti snagas, uz F12 satelite i F17 u bas sekciji!Puno ozbiljniji sistem nego Powermax! Treba ti sistem koji je "upgrade", u stvari sitem koji mozes kasnije na nadogradis. Znaci za 4000EUR mozes naci dobro ocuvan PM ili ForumLine sistem! Ako se odlucis za PM3, prvi i osnovni problem ti je da nadjes kutije koji imaju takav pritisak,da pokriju prostorije od 700 ljudi! Bilo sta iz kompaktne klase, je neupotrebljivo na vece razdaljine! Zvuk se totalno promeni posle 10-15m! Odvrnes PM da bi zadovoljio kutije, javljaju ti se distorzije, reguje ti "imunitet" PMa,znaci ukljuci se termal/protect,nepotrebna amortizacija sistema a o soundu ne smem ni da govorim!! Znaci problem nije kod Dynacorda...problem je kao i uvek ljudski faktor! Ako se ipak odlucis za PM, racunaj obavezno na aktivne woofere. Od fullrange kutija mislim da ZX4 najbolje radi uz PM!..ali daleko od tvojih zahteva za velike prostorije! Za manje prostorije je kombinacija ZX4 + F8 solidna kombinacija. Licno od pasivnih "trosistemca" mi se nista ne dopada...najbolji primer,uporedi sound D-Lite 12-3 i 12-3A, pa se sam uveri! ![]() Pozdrav P.S. ja bih sa 4 hiljadarke u dzepu, "razmisljao" u pravac HK Audio ACTOR, ali to je druga prica ![]()
Sledeći član vam se zahvalio aleksandar72 za ovaj koristan post: | Jovance (10.02.2011) |
Favoriti |
|
|