Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 18.03.2011, 15:11   #10
tajna92
Banovan!

Registrovan/a dana: 14.12.2005
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
tajna92 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Ausrufezeichen OS od PA80 u PA50 - "VAZNO"

Drage kolege,
mnogo sam postova procitao o navodnom "modifikovanom" OS od pa80, za pa50...

Evo ovako, licno sam ubacivao u pa50 OS od PA80 i PA50SD radi navodno boljeg citanja informacija sa USB emulatora...

Sve sto cete dobiti ovim potezom je sledece:

OS od PA50SD u PA50 mozete upisati i onda ce vam traziti SD Card, koji naravno nema jer verujem da je Korg samo iskoristio maticne ploce od stare generacije PA60 i tamo gde je trebao ici HD oni su ubacili SD citac... (nevazno ali eto...)
PA50SD OS vam nece prepoznati nista sto je prikljuceno na floppy konektor, jer to u njemu ne postoji, ali, kad ponovo vratite PA50 OS onda vam ostaje SD CARD opcija u klavijaturi, umesto FD opcije u PA50 i nemoguce ju je vratiti na ovaj nacin.

Instaliranjem OS od PA80 ne dobijate nista osim extra komandi iz PA80 koje vam u PA50 apsolutno nizazsta ne sluze, osim ako niste ugradjivali HD, ali, OS od PA80 upisuje i parametre za floppy drive koji, srecom, ostaju a opciju za SD CARD zamenjuje opcijom za HD, tako da mozete posle NA SVU SRECU ponovo vratiti originalni OS u vas PA50 i vise nikad ne cackati oko ovoga!!!

Modifikovani OS, koliko se ja razumem, uopste nije "modifikovan" vec je samo koriscena taktika copy-paste i rename, elem,
U bilo kom od ova tri OS imate tri fajla koja su skoro identicna ali za svaki instrument su oznaceni imenom tog instumenta, u pitanju su dva sistemska fajla za instrument i treci je OS.
"Modifikovani" OS se dobije tako sto npr, za PA50 sacuvate sistemske fajlove (dva mala fajla, zaboravio sam kako se zovu tacno) a OS fajl od PA80 preimenujete tako da ima identicno ime OS fajla od PA50 i njime zamenite originalni fajl, kopirate sva tri sada zajedno na disketu ili koji vec sistem koristite i eto vam OS od PA80 u PA50...

Jos jednom, ovim procesom ne dobijate apsolutno nista osim moguce glavobolje i eventualnog ostecenja podataka na instrumentu

Pozdrav!!!!
tajna92 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
korg, pa50, pa80

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije