|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Napisat ću ovu temu ne samo radi sebe, nego vjerovatno ima neko ovdje ko se suočava sa istim, ili će se nekad suočiti sa problemima koje ja trenutno imam.
Nedavno sam uzeo VA7 u zamjenu za računar i još 50€ doplate, računar je nekakav dualcore, nije ništa bogzna dobar al' ajde. I tu su nastali problemi, nisu radili zvučnici al' to mi je majstor popravio. Zatim ne radi Fill dugme, valjda otišao mikroprekidač, to namjeravam popraviti. ZIP i Floppy ne rade. ZIP sam jutros dobio putem narudžbe a originalni floppy za ovu klavijaturu još nisam uspio da nađem. Što se više piše, sve je veća konfuzija, nadam se da je neće biti, pa da krenemo: 1. Stari neispravni ZIP uređaj nije mogao očitavati ništa ni na klavijaturi ni kad sam ga ubacivao na računar, nije mogao ni format čak da se uradi. 2. Stari neispravni Floppy uređaj nije mogao nit očitavati ništa ni na klavijaturi ni kad sam ga ubacivao na računar, nije mogao ni format čak da se uradi. ZATIM SAM: Ubacio novi ispravan ZIP uređaj u računar, prvo me je pitao da li želim formatirati i to sam i uradio. Zatim sam prebacio par ritmova za VA7 na njega, ugasio računar, izvadio ZIP uređaj iz računara, stavio jumper na Master, i ubacio ga u klavijaturu. Palim ja klavijaturu i idem da učitam te ritmove, i ne pronalazim niti jedan jedini ritam koji sam sačuvao dok mi je ZIP uređaj bio na računaru. Zatim uzmem i snimim Variphrase sample, i stavim da ga sačuva na ZIP, i kaže da prvo moram formatirati zipetu, ( kako sad da formatiram a već sam prebacio sve ritmove na tu zipetu ) i formatiram ja ipak, i tek onda sam mogao da sačuvam taj sempl, isto tako i nekakve user ( pravljene ) stylove. SHVATIO SAM: da je nemoguće raditi read/write operacije dok ne formatiram zipetu u klavijaturi, i isto tako i dok je na računaru ( s tim gubim sve ritmove koje sam prethodno učitavao ) Isto tako uzeo i skinuo ovaj OS2.0, stavio na 2 floppyja, i kad krenem da reinstaliram OS, napiše da ubacim Floppy #1, a on već ubačen, iako za floppy znam da 100% radi, kako disketa tako i sam uređaj ( izvadio iz računara i ubacio u klavijaturu ). Ne znam ni jedan način na koji bih mogao da popravim ovo, kako da izbjegnem taj surovi format pri svakom prebacivanju zip uređaja iz računara u klavijaturu, išao sam i FAT i FAT32, ali bez učinka. Ukoliko se javi neko ko se razumije u ovo, pomoći će i meni i svima ostalima koji budu imali sličan problem, a ja se nadam da neće. Malo sam se više raspisao ali eto potrudio sam se da detaljno opišem problem. Promijenjeno od PA3XPro (28.09.2011 u 04:04 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|