Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Internet škola sviranja > Tehnike i teorija

Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku!

Alati tema Display Modes
Star 15.03.2012, 19:17   #1
propenpop
Drugar foruma

propenpop's Avatar

Registrovan/a dana: 17.04.2011
Downloads: 28
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: korg pa 50 sd
Interesi: muzika
propenpop befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard vezbe za preciznost i opustanje ruke?

Cao Drugari,
listam forum i pokusavam da nadjem neke vezbe i savete za opustanje ruke, preciznost za tzv. meko sviranje, meku ruku,ali nisam bas uspeo.
Idem bezmalo dve godine na casove i krenuo sam od nule.
Sada sviram skoro 15ak kola neka dobro neka losije
20ak pesama, levom rukom sviram i aranzer i bas. sto se basa tice dvojku sviram par kola i pesama i polako prelazim da vezbam rumbu
sviram bas i kontru (znam sve ritmove, narodnjacke, mada imam problem da u bas kontri da zapamtim pratnje a nisam vest da ih osetim, ali mislim da ce to vremenom doci na svoje)
E SAD MOJ NAJVECI PROBLEM JE TACNOST I PRECIZNOST a mislim da je najveci problem ukocena ruka.
pojedinacno trilere sviram ok (manje vise) ali u svakoj pesmi ili kolu se podkrade greska, ruka se ukoci, triler 3 i 4 prstom se smulja, zalepi, klackalica bude isuvise Staccato nekako nema one mekoce i sto vise vezbam i trilere i pesme i kola kao da mi je ruka sve ukocenija iako mi se ne umara, ne boli me (npr. cacak bez problema na 180 bez grceva, ali zato lapovka mesecima tapka u mesto. krenem od 50,60 pa na 80 i tu je vec muljavo do zla boga pa vracanje na pocetak...).
(napisao sam u jednoj temi svoj koncept vezbanja http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=21917 u nadi da ce se pocetnici javljati i ostavljati svoja iskustva, ali odziv je bio slab)
znam da je vezbanje kljuc svega, ali mislim da gresim negde i da mi je potrebna pomoc nekoga starijeg, iskusnijeg kolege, tacnije usmerenje kako sa prevazidjem problem.
hvala svima unapred.
propenpop je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:16

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije