|
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Nasta zabuna ni od cega..
![]() Ja se vec 7 godina od kad imam Pa80 bavim traganjem i istrazivanjem na ovu temu, pa mi zato bi cudno ovo sto sam vidjeo. Po mom saznanju JEDINA kartica koja ce raditi u Pa80 je Linear Flash(to je taj tip) i to ne svaka, nego samo sa AMD-ovim chipovima odredjenog tipa (imam negdje zapisan i product number), ne zato sto su AMD naravno, nego sto je AMD ostao poslednji koji je proizvodio taj tip chipova, pa su jednostavno jedino AMD-ove do prije par godina bile dostupne nove, a sad ih i AMD vise ne proizvodi (ima veze i sa voltazom i milion drugih stvari). Linear Flash kartica ima raspored pinova PCMCIA kompatibilan, i taj adapter koji je kolega pomenuo ima isti raspored pinova i moze da se usteka u Pa80, ali tu sva kompatibilnost prestaje. Linear flash kartica, narodski receno, zamjenjuje radnu memoriju, a ne mass memory-sto je hard disk. To sto se moze dobiti spajanjem ovog adaptera i CF kartice je priblizno ATA Flash Card koja radi kao mass memory. Iz drugog ugla posmatrano, ustekaj ATA Flash Card u pa80 i ona ne radi, iako potpuno isto izgleda spolja kao i Linear Flash typeII. Drugi dio price.... Istrazivao sam i na temu CF umjesto HD, i pricao sa ljudima(serviserima) koji to rade, i sa ljudima koji su to uradili u svojoj klavijaturi.. Da bi se to postiglo, potreban je ATA to CF adapter koji moze da radi u true IDE modu, i takodje CF kartica koja podrzava true IDE mode. Narucio sam adapter - 1dolar - stigao, i CF karticu koja moze da radi u true IDE modu - 12dolara - narucio prosle sedmice, cekam da stigne.Ima jos nekih 3-4 dolara shippinga, nije ni bitno.. Suma manja od 20usd... Tako da prica o 150eura apsolutno nema nikakvog smisla.. E sad.. posto svasta ljudi pisu po forumu, a i kasno je sinoc bilo, ja sam pomislio da mozda nije covjek prebacio u glavi pa misli jedno prica drugo.. Potpuno je jasno sta je napisano u prethodnim postovima, samo mi se jako cini da su malo pobrkane babe i zabe. Tranzit, vi ste milion puta do sada pokazali da kad o necemu pricate vrlo dobro znate sta pricate, i u vas sud vjerujem 100%, ali ovde nije stvar bila u ''parcijalnom'' citanju posta, nego jednostavno to gore napisano i pet puta procitano, jednostavno i dalje nema smisla i zato sam pitao o cemu ljudi pricaju, misleci da je neko tu nesto pobrkao pa ce da se ispravi. Ako ovo moze da radi to je odlicna stvar i skakacu do plafona od srece ![]() nikadvisekorg, jel ova vasa varijanta mijenja HD ili Flash Card? Samo je to pitanje. Vidim da ste napisali Flash Card, ali ipak da pitam jos jednom, otkud znam.. ![]() Dodato: Ovim pisanijem gore sam samo htio da pokazem da su svi prethodni postovi ustvari negdje izmedju ove dvije varijante o kojima sam ja pisao, pa mi se zato ucinilo da je tu neko nesto pobrkao. Ne tvrdim da to ne radi, ali mi je cudno pa otud i upitnici iznad moje glave ![]() Promijenjeno od Teodor (08.04.2012 u 09:38 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|