Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Ketron

Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri

Alati tema Display Modes
Star 29.04.2012, 12:39   #11
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ima jedna stara poslovica: "Uzaludno je dokazivati nekom ako taj ne zeli da mu se dokaze". Insistiras vec u nekoliko postova da postavim nekakve snimke koji bi eto bili cvrsti dokaz necega ? Cega ? Kako ces ti cuti te razlike izmedju instrumenata na jednom MP3 ili ne daj Boze video snimku ? Sta tu ti ili bilo ko drugi moze da cuje ? Kako ces na jednom MP3 snimku da cujes razliku izmedju Ketronovih 16Bit/44.1 kHz i Korgovih 24Bit/48kHz ? Ne da to ne mozes ti, nego niko na ovom bijelom svijetu. MP3 je ubogaljivanje sounda. MP3 bih zabranio pod prijetnjom duge zatvorske kazne. To je u standardnom formatu 11 puta komprimirani Wav file. Taman toliko je i kvalitet losiji. I ti bi da na takvom jednom MP3 demo snimku cujes kvalitativnu razliku. Ako ti je bas do slusanja kako se cuje aranzer koji ja upotrebljavam i ako je takav MP3 snimak mjerilo za tebe (mada sam ga postavio u najvecem mogucem MP3 kvalitetu (320kbps) onda otidji na moje demo snimke pa slusaj do mile volje. Ne insistiraj dalje na tim demo snimcima, oni vrlo malo govore o jednom instrumentu. Ako me budes tjerao da postavljam demo snimke samo fabrickih sounda tog mog aranzera, bojim se da ces baciti tu Audyju kroz najblizi prozor. Ne radi se o tome da izmjerimo ciji je veci ovdje niti je to smisao, niti to ista moze bilo kome da dokaze, nego da argumentovanom diskusijom damo ocjenu o jednom instrumentu. Ja sam je dao a sve sto se od vas dvojice ili trojice culo je koliko volite i koliko vam se dopada Audyja. Poredjenje svih pomenutih instrumenata a i dosta drugih obavljam sam jer svi ti instrumenti stoje ovdje oko mene. Ne trebaju mi nikakva hvalisanja proizvodjaca jer sve sto hocu da saznam o nekom instrumentu uradim na osnovu svojih istrazivanja i testova. Imam srecom priliku da neposredno poredim na potpuno istom okruzenju sve sto ugleda svjetlo muzickog neba. Kada sam pisao o kvalitetu sounda onda je to bilo iskljucivo ono sto sam cuo. Pominjes nekakve inzinjere, njih imaju i svi ostali proizvodjaci a i sam sam jedan od takvih i svi ti inzinjeri tvrde da je njihov proizvod najbolji. To je normalna pojava. Opet ponavljam jer to opet nisi registrovao bar prema tvom pisanju: ne kaze niko a najmanje ja, da je Audyja los instrument vec samo da nimalo bolji nije od ostalih vodecih a po mom skromnom misljenju je nesto ispod njih i po kvalitetu sounda a i po mnogim funkcijama. Nemoj me tjerati da specifikujem sve sto joj nedostaje odnosno ono sto nije uradjeno dovoljno dobro. Zasto ovo ne procitas konacno i svedes diskusiju na to ?
tranzit je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije