|
|
Boje i semplovi Za sve u vezi boja i sampleova pitajte ovde... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#17 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.02.2008
Mjesto: Tuzla
Downloads: 707
Uploads: 1
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa50, Triton Classic
![]() |
![]()
Sejox, postujem tvoje godine i tvoje znanje, i razumijem sve sto mi pricas.. Ali evo recimo ja, sviram u ovom horu od 2008. godine.. Do sad sam zaradio neke sitne pare, a potrosim svake sedmice po 10-15 KM dok odem i vratim se sa probe.. Plus sto nemam vozacku, pa valja pa50-tku donijeti do stanice, pa u bus, pa opet iz busa i tako 2X..
Nije da kukam, nego hocu samo da ti kazem, kad neko voli nesto, za to se i zrtvuje.. Ilahije se jesu modernizovale i neka su.. Ne bih da pricam zasto, jer cu se dotaci religije sto mozda nije po pravilima ovog foruma.. Isto tako, u nasem horu imamo bend(bubanj, gitara, klavir, tarabuka i klavijatura)... Niko od nas ne svira profesionalno osim gitariste, i mi sviramo te ilahija sa zadovoljstvom.. I prvo gledamo da nasom svirkom budemo mi zadovoljni, a publika kako prihvati ![]() Hodze su tu da uce/pjevaju, mi da sviramo, i sve to cini jednu cjelinu koja ljudima koji nas slusaju, kako oni kazu, ispunjava dusu i daje im dozu zadovoljstva i srece.. Zasto i kako, opet ne bih da pisem jer cu se doticati religije... Eh sad, ne znam kakvo je vase misljenje, ali meni bass slide baš uljepsa i upotpuni citav zvuk svirke.. I zasto onda to ne bih koristio, umjereno naravno?? Je l' to sa slide-om baš moram da pravim Turbo Ilahije?? ![]() @Dell, ne mogu, a i necu da trazim ilahije koji imaju slide bass, ali mozes li mi samo reci zasto bi se nasmijao kad bi u ilahiji cuo slide?? ![]() Eto recimo ta ilahija(Burhan Saban) koju smo svirali na jednom humanitarnom koncertu, mislis da ne bi bar malo bolje zvucala kad bi se na prelazima koristio slide bass?? (Gledano sa muzicke strane)?? Ja sam samo trazio kako da napravim slide bass, ali eto valjda moram prvo opravdati "zasto ce mi slide bass u ilahijama.."..hehe ![]() Veliki pozdrav za vas, i bez ljutnje!! P.S. Na pocetku ilahije, gitarista je poceo da svira drugu xD Promijenjeno od muamerboss (17.09.2012 u 01:05 sati) |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|