|
![]() |
#19 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
![]() |
![]()
LJudi ne znam zasto se prepucavate oko gluposti.
Po meni i PRX 615 i PRX 715 kao i ovaj novi EV su u sustini skoroz slicni ( ako gledamo mehanicki 350w 15 ica + 1 inch visoki) Dakle i sam ucinak i razlika izmedju tih modela moze samo da bude mnogo mala.Tu moze da presudi ukus ,dizajn i slicno ,a max SPL tih kutija mora da bude u 10% skoro isti. E sad Sto se tice nekih stvari : Bas 15ica iz JBL PRX je 350w tacno . Ta 15ica oznake 265 je u svim modelima JBLa ( i u PRX 615 i u PRX 715 I u MRX 515). Kao sto svi znamo JBL zvucnike koji su motani na 8 oma oznacava sa H ( JBL 265H iz MRX 515 ) Motane na 4 oma sa G ( JBL 265G JBL PRX 715 ) , Modele motane na 2 oma sa F ( JBL 265F iz JBL PRX 615m ) itd Dakle sve je to ista 15ica ali motana na razlicitoj omazi 8 , 4 i 2 oma u zavisnosti od ugradjenog pojacala u odredjenom modelu .Normalno da im je lakse da u aktivnim kutijama prave pojacala da rade na 4 i 2 oma nego na 8,jer je automacki pojacalao manje. Posto je jedini pasivni model u kome se nalazi ta 15ica MRX 515 mozete jedino tu da izvucete podatak koliko je ta 15ica zapravo snage a to je 350w RMS 700W program 1400w pik. A meni se ta 15ica ipak pokazala vrhunski dok sam imao JBL mrx 515.Evo postavicu vam jedan moj video zapis sa you tube koji sam snimio prosle godine ,gde cete videti kako jedna kutija JBL MRX 515 trpi 1300w na 8 oma . Dakle ta 15ica iako je 350w RMS to je opasno dobra 15ica kao i vecina stvari koje su izasle iz te firme .Inace JBL daje podatak da je to 350w 100 sati test,dakle taj isti zvucnik je 400w 2 sata test ...pa dodjemo od pika u secundi nenormalne snage koji je apsolutno tacan sto mozete da vidite i na mom video zapisu. Sto se tice ovog EVa novog,koliko vidim to je unutra kineska 15ica od 300w i drajver dh3 , drajver koji je dobro poznat svima ( nalazi se u EV sx 300, sx 200,eliminator,gladiator , dynacord dlite 153 itd itd ) Te ne vidim da ce taj model raditi ista bolje od pomenutih modela. Sto se tice ovoga sto je IVAN KV napisao da je to MADE IN USA... Ako i sam procita i prevede ono sto je napisao : Designed, engineered, tested and assembled for ultimate reliability by Electro-Voice in the USA. Kad prevede dobice : dizajnirano , projektovano , probano i sastavljeno za Electro Voice u Americi Dobra igra reci koja nigde ne kazuje da je to napravljeno u Americi ,vec price za malu decu da je pravljeno za njih... Ali IVAN KV mora da proba da nam podvali tu pricu jer i sam poseduje prodavnicu gde radi i prodaje EV. Hocu da kazem ovo oko cega se prepucavate je sve slicno ,kao i modeli od pre 10 godina ,samo drugacije upakovano i mnogo bolje marketinscki organizovano... Smesno je sto drajver dh3 iz modela sx 200,300 , eliminator , gladiator ,koji ima 30w ...sada moze u novim modelima da prima i po 500w ! Da ne ispadne da grdim samo EV ,slicna je prica i kod JBL isti visokotonac JBL 2408 od 60w u svim kutijama ( JBL MRX 515 , PRX 615, PRX 715 ,cak i u VRX ali 3 komada) naravno kako prolazi vreme i on sve jaci i jaci u PRX 615 pojcalao za njega 500w ko zna za 3 godine ima da bude 20000w... Zalosno je to kako sve lazu i prave igru reci da nam zamazu oci i nekim podacima kupe nase poverenje ,umesto da se pomazemo i medjusobno otkirvamo jedni drugima ovakve njihove malverzacije vi se medjusobno prepucavate... POZDRAV ZA SVE ![]() Promijenjeno od neshatomic (24.01.2014 u 20:45 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio neshatomic za ovaj koristan post: | miki2008 (20.03.2015) |
Favoriti |
|
|