Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Alati tema Display Modes
Star 12.02.2014, 02:36   #11
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Odlicno je to sto radis. O tvojoj svirci nema potrebe da ponovo pisem iste hvalospjeve, ti si rasni muzicar i tu nema sta mnogo da se kaze, sem da uvijek iznova utvrdim da se nisi ulijenio i prestao da vjezbas.
Medjutim taj tvoj rad na ritmovima, da li si probao sve, ama bas sve, da odradis na nekom DAW-u. Neuporedivo je lakse i neuporedivo imas vise alata za rad u jednom software sekvenceru nego u PA3X. Drugo, ti si sposoban muzicar i sem bubnjara, mislim da nista drugo ne bi trebalo da "kucas" jer sve mozes snimiti normalnim sviranjem u nekakvom Cubaseu ili slicnom programu. Cak sam uvjeren da bi i ritmovi koje radis, dobili na vrijednosti jer bi izbjegao kvantizaciju i ostala "masinska" pomagala koja ritmove cine sterilnim. Nikako mi ne ide u glavu da "kucanje" u bilo kojem aranzeru moze biti brze i komotnije od rada u dobrom sekvenceru gdje je sve moguce napraviti u najkracem roku. Dalje, uvijek mozes iskoristiti vec odsvirane pasaze ili citave dijelove i nadograditi ih. Ionako je vec sve odsvirano, a i topla voda izmisljena. Radi se samo o sitnim nijansama i naravno miksu ritma, koji opet mozes daleko efikasnije uraditi u sekvenceru nego na samom PA3X. Posto pripadam starijoj generaciji (mada jos nisam metuzalem), mogu to kucanje u aranzeru uporediti sa kucanjem koje smo morali raditi na hardware Patern sekvencerima davnih godina jer nisu ni postojali software DAW-ovi ove klase koju danas imamo. Bilo je nesto jadnih i bijednih softwera ali toliko labilnih u tempu da ih je jednostavno bilo nemoguce upotrijebiti za studijski rad. Iz tog razloga mi je i poznato kakav je posao to kucanje jer se ono uopste ne razlikuje od onoga koje smo mi morali da radimo, posto jedan Style nije nista drugo nego niz Paterna sastavljenih u jednu cjelinu.
tranzit je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije