|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#27 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
NI Kontakt je jedini software instrument koji ima status "industrijskog standarda" sto dovoljno govori o njegovim osobinama i mogucnostima. Za svaku je preporuku kao software instrument, kako radi svog kvalteta, tako i zbog ogromnog broja dostupnih Libraryja za njega. Danasnja produkcija je zaista vrlo tesko izvodljiva bez NI Kontakta, a pogotovo ona koja se u najvecem svom dijelu oslanja na software instrumente. To bi i za tebe bio odlican izbor, medjutim kvalitetni instrumenti za Kontakt imaju i adekvatnu cijenu, pa to treba imati na umu. Postoje veliki Libraryji koji pokrivaju veoma siroko polje razlicitih muzickih instrumenata u visokom kvalitetu, a postoje i oni koji su striktno specijalizirani za pojedine instrumente ili rodove instrumenata. Kako sam vec napomenuo, izbor je veliki i sigurno ces naci ono sto ti treba i odgovara medju silnim Contentima za Kontakt. Za Kontakt postoji i pozamasan broj instrumenata koji se bave Drum i Percussion soundima, koji su veoma bitni u muzickoj produkciji i imaju posebnu tezinu ali za ove instrumente postoje i druge platforme, osim Kontakta, koje su vrlo kvalitetne. EZ Toontrack je jedna od firmi koje se bave prevashodno udaraljkama, pa i to mozes pogledati. I na ovom polju, dakle Drum i Percussion sounda, postoji veliki izbor. Bilo bi dobro da se ipak informises malo podrobnije na adresi koju sam ti pomenuo (KVR), a onda, aukoliko imas neko posebno pitanje u vezi sa nekim konkretnim software instrumentom, mozes pitati ovdje i siguran sam da ces dobiti misljenja i savjete kolega. Ovako je to veoma, veoma siroko polje, pa samo nabrojati sve te instrumente bi zauzelo puno prostora i vremena.
Dodato: @Akordeonista Studio One 1 se vise ne proizvodi, to je bila samo prva verzija tog DAW-a. Postoje cetiri zvanicne verzije Studio One i to Free, Artist, Producer i Professional. Razlika medju pojedinim verzijama je dosta, pa je najbolje da pogledas tabelu Presonusa o tome: http://www.presonus.com/products/stu...rt-free-go-pro Promijenjeno od tranzit (17.03.2014 u 02:08 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|